tisdag 19 juli 2011

Så smidigt att få hem ringen!

Idag var jag till posten och hämtade ut min ring ... min vigselring, som jag ska få på vår 10-åriga bröllopsdag ... som ersättning för den ring som försvann i vintras. Jag skrev bland annat om ringen i det här inlägget.
Jag måste ju säga att jag verkligen är otroligt nöjd med servicen på butiken vi beställde ringarna från. Snabba svar på frågor, hjälpsamma som bara den och så snabba leveranser. Jag beställde från Vigselbutiken.se ... och har verkligen ingenting alls att klaga på.
Där hade de ju också full koll på hur det funkar att beställa från Åland, så det var verkligen hur smidigt som helst. Momsen drog de bort i samband med beställningen. Det vara bara att jag valde "Åland" som land, så gick det automatiskt. Sen skickade de hit ringen rekommenderat och på post-avin jag fick hem igår så stod det att ringen fanns vid postterminalen i Sviby för förtullning och att man kunde tulla in den själv via nätet. Vi gick då in på en tullsida och angav koden som fanns på avin. Då fick vi fram hur mycket moms som skulle betalas och därefter kunde vi direkt betala momsen via nätbanken. Så stod det att posten skulle bli underrättad om att varan var intullad och att den därefter skulle skickas till postkontoret i Mariehamn.
I morse gjorde jag en sökning på försändelsen och såg att den nu fanns på posten här i stan, så då gick jag iväg med barnen och hämtade den. Så himla glad!

Jag ska ju inte sätta på mig ringen än ... inte förrän vår bröllopsdag den 11:e Augusti ... men jag tog ändå några bilder på ringen innan jag lade den i en låda.

Min nya ring, i närbild

Ringen, i dess låda och lappen som medföljde

En annan vinkel
Vi valde mellan den här ringen och en annan. Den andra ringen hade en hel diamantrad ... och såg nästan exakt ut som min tidigare vigselring. Men valde till slut den här ringen just för att den är lite annorlunda mot den förra ... och så tyckte vi att den var väldigt fin. Diamanterna är större på den här ringen och jag tycker lite att de påminner om solar.
Förut kände jag mig på ett sätt lite nojig över huruvida ringen skulle hinna komma i tid eller ej. Kanske att butiken inte kunde hålla sin leveranstid? Var ju även lite orolig över ifall storlek skulle vara fel. Jag testade ju med provringarna och då borde det ju ha blivit rätt. Men ändå ...
Sen funderade jag ju på ifall graveringen skulle stämma. Tänk om det hade blivit något fel? Det skulle stå: Petri & Åsa 10 år 11/8 - 2011.
Men nu behöver jag inte oroa mig längre. Allt var helt perfekt. Butiken höll leveranstiden ... storleken var helt perfekt (ja, jag var ju tvungen att prova) ... och graveringen hade de också lyckats med!
Så nu är jag jätte glad!
Jag skulle definitivt rekommendera den här butiken till alla som vill köpa vigselringar. Provringar, fick man ju låna hem gratis, så man kunde testa ut vilken storlek man hade. Sen var det ju enkelt att kolla på ringarna i hemmets lugna vrå ... och därefter beställa den ring som föll en i smaken.
Perfekt om man ogillar att gå i butiker!
Jag är verkligen oerhört nöjd ... och ser verkligen jätte mycket fram emot att få bära den här vackra ringen. :-) En sak var faktiskt lite lustig ... jag kollade runt på sidan själv först ... och så valde jag ut 9 ringar som jag kunde tänka mig. Därefter mailade jag maken länkarna till dessa ringar, så att han skulle få säga vilka han gillade bäst ... och tro't eller ej, men han valde faktiskt exakt de två ringar som jag själv tyckte allra bäst om.! Vi har visst rätt lika smak ... åtminstone vad gäller smycken. Haha! :o)

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar