söndag 17 juli 2011

Blev en snipfärd

Vi har haft helt underbara dagar, de här senaste dagarna. Det har ju varit Ålands sjödagar i Sjökvarteret, så där har vi varit både fredag, lördag och så idag söndag. Igår var maken konferencier där, så han var borta hemifrån nästan hela dagen ... men jag och barnen gick ju förbi där en sväng för att se hur han skötte sig. ;-) Så fick de göra varsin liten pilbåge av glasspinnar. Jätte fina, blev de ... och det gick bra att skjuta tändstickor med dem.
Idag var det barnens dag på sjödagarna. Då var det lite extra barnaktiviteter ... fanns getter där (bland annat en jätte stor bock) och så kunde man få ansiktsmålning, bygga drakar och göra vimplar. Det var även en kort föreställning av Madicken (ett utdrag från föreställningen som spelas på Bentes sommarteater) och så kom Erica Dunders barngrupp och dansade.
Idag var det även Kanalkalaset i Lemströms kanal. Dit kunde den som ville ta sig med hjälp av sniptaxi från Sjökvarteret. Varken jag eller barnen hade åkt i snipa tidigare, så maken tyckte det kunde vara kul att ta en tur över vattnet i en sådan båt. Det var ju vackert väder också, så då skulle man få ut mycket av turen.
Sagt och gjort ... efter att vi sett klart på Dunder-dansen, så gick vi iväg till bryggan där sniporna avgick ifrån och så hoppade vi på en båt.
Det var faktiskt jätte mysigt att puttra omkring på vattnet så där. Det guppade dock en del med jämna mellanrum ... så mycket att vi nog blev lite blöta ... men roligt, var det ändå. Det tog väl ca en halvtimme att ta sig dit i båten, men fram kom vi ju till slut.
Det var rätt mycket folk vid Kanalkalaset och vi stötte på en hel del bekanta. Faktiskt, så träffade jag fler bekanta där än vad jag gjort under de tre dagarna som jag varit vid Sjökvarteret i Mariehamn. Det beror väl antagligen på att det är så hemskt mycket turister nu i Mariehamn, så de bekanta ansiktena har liksom spolats undan i mängden.
Hur som helst, så var det väldigt trevligt där. Vi tog oss lite grillad korv till lunch, Amanda fick en målning på armen och Viktor sköt med luftgevär ... så bra att han fick en nalle för bedriften. :-)
Sen var det dags att bege sig mot bryggan igen ... och ta oss en sniptaxi tillbaka till Mariehamn. Den här gången blev det en båt som hade en piratflagga i fören. Det tyckte ju barnen var lite roligt, förstås.
Färden hem gick mycket fortare ... antagligen pga att vi hade medvind på hemvägen. Riktigt behagligt, var det i alla fall ... och vi har nog alla blivit en del solbrända efter vår tid på sjön.

När vi kommit i land, så var det dags att börja knalla hemåt. Vi gick då även förbi Mathishallen för att köpa med oss lite mat hem.
Till middag blev det hackade fläskkotletter med färskpotatis, en god sallad och så hemmagjord bearnaisesås. Riktigt nice, var det! :-)
Nu har vi inga mer planer för kvällen, utan kommer att bli hemma och bara ta det lugnt. Sen är det ju ledigt för mig imorgon ... min första riktiga semesterdag!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar