onsdag 27 juli 2011

En liten utflykt

Idag var jag och barnen iväg på en liten utflykt. Först gick vi en liten promenad för att hitta ett lämpligt pinic-ställe. Därefter åt vi upp matsäcken vi hade med oss ... smörgåsar, trip och äppelmuffins. Ja, så hade jag med en kall kaffe-lattedryck till mig själv också.
När vi hade picnic härom dagen så var det så kallt att vi började frysa och ville hem så snart som möjligt, men idag var det ju värsta sommarvärmen ... verkligen helt underbart väder! Så idag hade vi inte alls bråttom hem. Vi åt i godan ro och när vi var klara så styrde vi kosan mot Lilla holmen för att titta till djuren där. Barnen hade väl egentligen velat bada, men jag vill inte smutsa ner deras badkläder just nu eftersom vi ska packa ner dem imorgon (ja, kläderna alltså). De kommer ju få bada massor i Turkiet sen, så inte klagade de så värst mycket över att inte få bada idag. De nöjde sig bra med att titta på djur ... och att få fotografera.

Efter Lilla holmen så gick vi vidare mot Badhusberget. På vägen dit, så hittade vi en massa vackra fjärilar.
Tänk att fjärilar kan vara så vackra, egentligen ... medan larver är så fruktansvärt fula. Det ÄR ju egentligen samma sak, men när man ser en larv, så får man ju mer äckelkänslor ... fast ser man en fjäril så lyser man upp och fascineras av dess skönhet. Visst är det knäpp, egentligen? Jag tror ju inte att jag är den enda som känner på det viset.

På Badhusberget, så hittade barnen också ett väldigt roligt nöje ... nämligen KLÄTTERTRÄD! Det växer låga tallar däruppe ... jätte vackra ... och perfekta för barnen att klättra runt i. Tyvärr höll batterierna i kameran på att ta slut, men de räckte PRECIS till att jag skulle hinna få bild på barnen när de klättrade.










Efter en stunds klättrande, så var det då dags att gå hem och vila oss lite. Jag började ju känna mig rätt trött efter den dåliga sömn jag hade fått på natten ... så det var bra skönt att komma hem igen efter några timmar ute i det underbara sommarvädret.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar