torsdag 28 juli 2011

Packningsdags

Jaha ... så börjar det bli dags att packa. Borde väl egentligen ha börjat redan, men jag brukar vilja vänta så länge som möjligt så man kan ta allt på en gång. Men nu har jag väntat länge nog. Imorgon åker vi ju iväg från Åland. Planet går från Arlanda tidigt på lördag morgon, men vid den tiden går det ju inga färjor härifrån, så därför måste vi åka dagen före och sova på hotell en natt. Vi tänkte ju då ta en sväng förbi Södertälje imorgon eftermiddag också ... så att jag får besöka mammas grav. Vi hann ju aldrig dit i samband med Mors dag, så då tar vi det nu istället. Jag behöver också handla lite i Sverige innan vi åker ... badbyxor till Viktor och skor till mig. Kanske man borde köpa solkräm också?
För alla eventuella tjuvar som läser här och nu tror att vår lägenhet kommer stå tom en vecka ... DON'T BOTHER! Min pappa kommer hit och ska bo här hela tiden när vi är borta och katterna kommer ju också finnas här ... så lägenheten kommer inte att vara tom.
Anyway ... idag ska vi alltså packa ... och den här gången tänkte jag verkligen vara selektiv. Brukar annars alltid packa ner ALLDELES för mycket, men nu tänkte jag verkligen vara noga med hur jag packar. Är ju så dumt att komma hem sen och upptäcka att hälften av kläderna är helt oanvända ... vilket hände vid den senaste utlandsresan. Nu VET jag ju att det kommer vara väldigt varmt, så då känns det onödigt att packa ner långärmade tröjor och flera långbyxor (eventuellt att man packar ner ett par långbyxor till tiden i Sverige och resan). Jag vet också att vi ska ha all-inclusive, vilket innebär att jag säkert kommer äta en del och nog kommer känna mig lite plufsig och svullen i kroppen. Därför tror jag det är onödigt att packa ner hårda kläder som spänner åt i magen, för jag tvivlar på att jag kommer vilja använda mig av sådant. Nej, jag ska nog packa ner mjuka, sköna och lätta kläder ... så får det räcka med det. Mitt urval blir ju dock rätt begränsat då, eftersom jag inte har så mycket sådana kläder. Men det är nog bara bra, för då blir ju packningen rätt lätt.
Ska ju packa till barnen också. Viktor har inte så jätte många shorts, så att packa hans grejer blir nog ganska enkelt ... bara att ta alla sommarkläder han har, typ ... och så lite T-shirts till det. Till Amanda måste jag nog begränsa urvalet lite mer. Men å andra sidan, så är hennes kläder hyfsat små och tar inte så jätte mycket plats, så då kan man nog faktiskt packa ner lite extra utan att det blir så värst skrymmande.
Nej, nu måste jag nog sätta igång om jag ska hinna packa allt så jag blir nöjd ...

1 kommentar :

  1. Hej hoppas ni får en helt galet bra vecka i utlandet .. sola på och bada och ha det så där härligt som man nästan bara kan ha när man är iväg på roligheter =)

    SvaraRadera