måndag 30 maj 2011

Inte vacker

Jag är inte vidare vacker för tillfället. Har snutit mig hela dagen, så jag är alldeles skinnflådd under näsan. Dessutom ser jag trött och hängig ut ... och faktiskt riktigt risig. Jag kollade mig i spegeln förut och tyckte att jag påminde om ett spöke. Så nu vill jag inte bli fotograferad. Jag ser verkligen hemsk ut! Blä!
Dessutom kan jag ju inte prata. Är ordentligt hes och inte blir hesheten mindre för att jag hostar konstant heller. Ja, hostan medför ju vissa komplikationer också ... en väldig ömhet i mellangärdet till exempel. Det  hade jag redan i morse och har blivit allt värre under dagen. Allt snytande har också gett vissa biverkningar ... som att jag blivit alldeles öm i ansiktet. Kinderna, hakan och runt munnen är jätte ömt just nu ... pga både snytningarna och hostan. Fy, vad jag känner mig sjuk just nu. :-( Ont i öronen har jag också.
Feber har jag dock inte. Det får jag nästan aldrig, så det skulle vara högst oväntat om jag fick feber. På ett sätt så skulle det vara enklare om jag fick en riktig influensa med feber och hela köret. Då skulle jag ju stanna hemma från jobbet och vila upp ordentligt. Men nu, när jag "bara" är förkyld och inte har någon feber, så jobbar jag precis som vanligt trots att jag verkligen känner mig helt kass och egentligen inte alls orkar på samma sätt som vanligt. Egentligen borde jag vara hemma och vila, men eftersom jag inte har feber så känner jag inte att jag har något riktigt legitimt skäl till att vara borta från jobbet. Så har jag nog alltid fungerat. Om jag stannar hemma, så måste jag i så fall vara RIKTIGT sjuk ... med feber ... eller att jag är ordentligt handikappad (typ ryggskott). Annars stannar jag inte hemma ... och denna gång är inget undantag. Dock så är ju denna vecka lite kortare än vanligt. Det är ju röd dag på torsdag, så då är det ledigt från jobbet. Skönt! Fast jag jobbar ju sen på fredag igen. Barnen är lediga på fredag, men jag ska jobba.
Det blir ju lite knasigt för barnen i år ... de är lediga på torsdag och fredag ... sen blir det helg och efter det, så går de bara tre dagar till i skolan. Eller egentligen bara två dagar, eftersom det är skolavslutning den 8:e och då går de ju bara två timmar i skolan den dagen. Sen får de SOMMARLOV!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar