torsdag 19 maj 2011

En önskan jag inte kan stå för

På Facebook cirkulerar ju ofta vissa statusuppdateringar som man uppges klistra in på sin logg. Vissa är roliga eller knasiga ... sånt som man kan skratta åt, medan andra är mer av det allvarligare slaget. Idag läste jag ett som en norsk vän skrivit ... ett meddelande av den allvarligare modellen, som antagligen de flesta berörda gladeligen kan kopiera och klistra in på loggen. Men själv kände jag att jag inte riktigt kunde hålla med om påståendet, trots att jag faktiskt hör till de berörda.

Efter en lite snabb översätning, så fick jag det till att stå så här:

Alla vill ha en ny bil, en ny mobiltelefon eller gå ned i vikt. En MS sjuk har bara en önskan, att bekämpa sin sjukdom. Jag vet att 97% av er inte kommer att klistra in detta på sin logg, men jag vet att minst 3% av mina vänner kommer att göra det.

Alltså ... jag har en massa önskningar som kommer högre upp på listan än att bli kvitt min MS. Det känns som att det hade kunnat vara värre, om man säger så. Hade det stått cancer och om jag hade haft en obotlig sådan ... då hade jag gladeligen kopierat och klistrat in ... men just MS känns faktiskt inte så farligt. Kanske hade jag tänkt annorlunda om jag hade varit "sjukare"? Fast i dagsläget, så känns det rätt oviktigt huruvida jag kommer bli "frisk" eller ej. Visst vill jag ju att det kommer ett botemedel. Det är ju självklart att jag önskar mig det. Men just nu så känns det som om den önskningen kommer ganska långt ner på min lista av sådant jag önskar mig. Av de saker som räknades upp här ovan, så är det väl kanske inte sådant som jag vill ha, dock. Behöver ingen ny bil och ingen ny mobil. Däremot vill jag gå ner lite mer i vikt ... och DET kommer nog högre upp på min önskelista. Dessutom har jag hur mycket andra önskningar som helst som kommer högre upp än att bli kvitt min MS ... både materiella önskningar och andra drömmar och förhoppningar. Har inte rangordnat någon slags önskelista, men OM jag gjorde en sådan, så skulle nog min MS hamna rätt långt ner för tillfället. Däremot skulle nog min medicin hamna rätt högt upp ... alltså önskan om att få slippa sprutorna och att eventuellt få tabletter när de kommer. Men själva sjukdomen har jag inga problem med. Nu menar jag inte att jag känner mig heeelt frisk ... att jag är heeelt symptomfri ... för det är jag inte. Men de besvär som jag har kan jag lätt hantera. De bekommer mig inte särskilt mycket och därför känner jag att det finns sååå mycket annat som jag hellre önskar mig än att bli botad från min MS.
Så personligen skulle jag aldrig kunna stå för det där påståendet ... inte så som mitt liv ser ut just nu. Jag har hur många önsningar som helst, men att bli av med min MS har rätt låg prioritet för mig ... just nu.

1 kommentar :

  1. ja förstår dina tankar eftersom du inte är så berörd av sjukdomen. Själv så är dte min största önskan däremot.. eftersom det stör mig i det dagliga livet så pass det gör. Att inte kunna ta långa promenader, att ständigt vara kissnödig, att inte se ordentligt, att ständigt ramla och trilla. Och jag har endå bara varit sjuk i 4 år.
    Fast troligen har jag ju haft det i 10 år.. Men hoppas på att tysabrin gör jobbet och att man känner sig lite bättre framöver!
    Ha det så gott!

    SvaraRadera