tisdag 24 maj 2011

Grattis NIVEA 100 år!

Nivea fyller i år 100 (Finsk sida) år ...  i 100 år har människor fått smörj av deras undergörande krämer. Haha. Nä, men faktum är att vi nog för det mesta har haft någon typ av Nivea-produkt i vårat hem ... ända sedan jag var liten. Så fort det skulle smörjas, så kom mormor dragandes med den där plåtburken. Det var liksom ALLTID den som hon hade. Då blev det ju så att man själv också använde sig av Nivea ... sen, när man så småningom flyttade hemifrån. Även deras solkrämer är de vi mest av allt använder oss av här hemma. Jag gillar de bäst ... både till barnen och till oss. Visst har vi haft andra solskyddsmedel också, men Niveas gillar jag nog allra bäst.
Nu, när det är 100-års jubileum, så har
 
en specialkampanj om detta, där man får dela med sig av sitt favoritminne med Nivea och vara med på en mozaik-bild, där allas minnen läggs ihop ... tillsammans med en bild som man laddar upp. Länken till mitt minne är detta:  
och ser ut så här:
 

Lite information om NIVEA

NIVEA-bollen

Kul i solen
Visste du att NIVEA-bollen kom före badbollen? Och den tog världen med storm.

NIVEA-bollen skapades ursprungligen 1930 som en 3D-version av den välkända blå NIVEA Creme-burken. Tanken var att människor skulle kunna ha kul ihop under den lediga tid som de tillbringade utomhus.


En blå burk,

100 år av minnen
Vi minns hur våra mödrar använde sig av den både morgon och kväll. Vi minns hur vi själva blev insmorda med den lena vita cremen efter vi badats eller innan vi sprang ut för att leka med våra kompisar. Vi minns till och med hur våra fäder använde sig av NIVEA Creme antingen som rakkräm eller som lugnande aftershave efter rakning. 

Detta och mycket mer, kan du läsa på NIVEAs hemsida (Svensk sida).


Vill du också vara med på NIVEA-mozaiken, så kan du gå in på den här sidan.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar