måndag 31 januari 2011

Gud, vad jag är duktig!

Jag blev sååå otroligt glad när jag vägde mig i morse. Vågen visade ju på 0,5 kilo mindre än förra veckan, vilket innebar att jag tappat 1,1 kg de två senaste veckorna. Visst ... det kan ju tyckas väldigt lite, men när man är så liten som jag är, så är det verkligen inte dåligt med en sådan viktnedgång. Nu är jag ju nere på 22,1 i BMI och jag BEHÖVER ju inte gå ner mer, egentligen. Men jag har ju satt som mål att komma ner till BMI 20-21, så därför vill jag fortsätta. Jag har ju inte särskilt bråttom ... har sagt till mig själv att jag vill nå målet till sommaren ... och det borde ju inte vara någon omöjlighet. Det är ju faktiskt bara 3-4 kg kvar.
Så här lite som jag nu väger, det har jag inte vägt på ca 4 år, så det känns verkligen jätte kul! Jag blev så glad när jag såg siffrorna på vågen. Jag anade ju att jag hade gått ner. Jag såg det på magen igår kväll. Jag börjar verkligen känna igen min mage igen ... och det känns riktigt roligt!
Nu kommer jag ju i mina hårda jeans igen ... de jeansen som inte är stretch. Jag inte bara kommer i dem nu, utan jag kan även ha på mig dem en hel dag ... jag kan sitta i dem ... böja mig i dem  ... ja, helt enkelt använda dem ... som vilka andra byxor som helst. DET känns superkul! Så jag är så hemskt stolt över mig själv! Är det nåt jag kan, så är det att gå ner i vikt. VILL jag, så KAN jag.
Det känns ju rätt skönt också att jag inte har så brått, för nu kan jag slarva nån vecka ... och till och med gå UPP i vikt ... men sen kan jag ju fortsätta direkt efter och ändå kunna lyckas med att nå mitt mål. Att tappa 1 kilo i månaden, borde ju inte vara någon megastor bedrift, så det ska jag väl klara av ... om jag inte plötsligt tappar sugen helt. Men jag lär ju åtminstone se bättre ut i sommar än vad jag gjorde förra sommaren, för då vägde jag ca 6 kg mer än nu ... och sommaren före det, så vägde jag 8-9 kilo mer än nu ... så i sommar lär jag ju kunna ha lite andra kläder än jag kunnat på länge. Det blir ju himla kul. Jag älskar kläder och jag älskar att se bra ut. Tyvärr lär jag väl inte kunna ha kjolen jag köpte förrförra sommaren. Den var lite stor redan förra sommaren, så nu lär jag väl tappa den om jag sätter den på mig ... och det kanske vore lite pinsamt? Åtminstone om man skulle ta den till jobbet. Nå ... jag kanske får köpa nåt nytt? Får se sen vilket behov jag kommer ha sen när sommaren närmar sig. Just nu är det ju fortfarande vinter ... och lååångt till sommaren.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar