söndag 9 januari 2011

Trevlig kväll, trots yrsel

Igår var jag tvungen att lägga mig en stund och vila innan vi åkte iväg till Järsö. Jag blev ju lite snurrig när vi var på affären. Jag klarade ju av att handla ändå, fast det kändes hemskt obehagligt när jag kände det där snurret i huvudet. Troligtvis var det smärtan i ryggen som orsakade yrseln. Det strålade ju så dant ut i benen och så spände jag mig väl en del ... och allt det gjorde väl att jag blev extremt trött och så kom det där snurriga.
Nå ... efter att jag packat upp maten vi köpt, så hade jag ju nästan en timme på mig att vila. Vila, är det enda som hjälper vid yrsel. Eller ... för att få bort yrseln helt och hållet, så behövs sömn ... men att få sluta ögonen en stund i sängen kan ändå hjälpa en hel del. Så den tiden jag fick i sängen, hjälpte ändå mot den värsta snurrigheten.
Så åkte vi iväg till Järsö en stund efter klockan 18 ... och där fick vi en väldigt trevlig kväll. Vi blev bjudna på räkpaj och fika med tillhörande bakverk. Barnen lekte (eller vad de nu gjorde) och vi vuxna pratade. Det var ju fler än vi som kom dit (släktingar till dem) och det var verkligen riktigt kul. Mycket prat och skratt.
Min yrsel blev bättre efter en stund och jag tror inte att någon märkte nåt. Jag satt ner den största delen av tiden och tog det väldigt lugnt. Då funkade det bra.
Vi blev dock kvar väldigt länge ... åkte inte hem förrän vid 23. Men vi hade, som sagt, en väldigt trevlig stund.
Barnen klarade faktiskt av att hålla sig vakna hela vägen hem också. Tur det, för Amanda brukar kunna bli så grinig om hon blir väckt efter att precis ha somnat. Så när vi kom hem blev det ju direkt tandborstning för dem och sen bums i säng.
Jag och maken stannade uppe en stund och kollade på film.
Den sena kvällen igår fick ju dock konsekvenser för morgonen idag. Strax före 10.30 i morse, så kom Viktor in till oss och väckte oss och sa att klockan nästan var halv elva. Då hade han själv precis gått upp och alla andra sov. :-o Jösses!
Fast ... vi är ju lediga, så ...
Blir kanske svårt för barnen att somna ikväll, bara. Det är ju skoldag i morgon, så de måste lägga sig i hyfsad tid. Men, men ... det blir som det blir.

Idag blir nog en väldigt lugn dag. Blir väl mest film och TV-spel, skulle jag tro. Så tänkte jag laga en långkokande chiligryta till middag.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar