tisdag 8 mars 2011

Knaskatt

Jag fick ett gott skratt förut. Jag kom ut i köket och där hittade jag Sotis i ett fönster ... alltså BOKSTAVLIGT i ett fönster! Hon har ju blivit lite större den senaste tiden och så trodde hon visst att hon fortfarande lätt skulle kunna ta fönstervägen in i Amandas Barbie-hus. Men se det funkade inte riktigt som hon hade tänkt sig ... vilket resulterade i att hon FASTNADE i plastfönstret. Ja, fönstret lossnade ju lätt från huset, så när jag hittade henne så hade hon fönstret runt sin mage.


Viktor och jag försökte dra bort fönstret från henne. Det såg ju inte särskilt bekvämt ut. Men ... det gick inget vidare. Vi försökte dra och lirka ... men ingenting hjälpte. Vi kunde ju inte dra för hårt, för då gjorde det ju ont på henne. Så fort vi tog i lite för hårt och det tog emot hennes ben, så började hon fräsa åt oss ... så efter en stunds försök, så gav vi upp. Vi tänkte att vi skulle avvakta ... ett tag, i alla fall ... så vi lämnade henne i fred.
En stund senare ... när jag satt vid datorn ... så hörde jag hur Sotis kom springande. Hon sprang in under sängen med världens fart och när hon kom fram på andra sidan, så var hon plötsligt fönsterfri. Då hade hon tappat plastgrejen under joggingturen. Ja, man säger ju att det ska vara bra att motionera ... och för Sotis gav det ju resultat direkt! :-D
Så kan man ju alltid hoppas att hon lärt sig av misstaget ... så hon fattar att hon numer är för stor för att kliva in fönstervägen.

1 kommentar :