onsdag 2 mars 2011

En låt som berör

När det var delfinal i Melodifestivalen för några veckor sedan, så fanns det en låt som verkligen berörde mig. Jag tror att både jag och maken kände likadant, för vi satt alldeles tysta från början till slut ... och bara lyssnade. Man kunde liksom inte låta bli att lyssna. Det var något särskilt med just den låten ... något som gjorde oss helt förstummade.
Det var inte det att låten var så fantastiskt bra eller att hon sjöng som en Gudinna. Nej, det var väl snarare ett samlat sammanhang som gjorde låten så speciell. Det var en fruktansvärt stark låt ... med en oerhört meningsfull text. Dessutom sjöng hon på ett väldigt övertygande sätt ... som om det var självupplevt ... och som om hon menade varenda ord.

Låten jag pratar om är Spring för livet och sångerskan heter Sara Varga ...


 

Jag tycker dock inte att låten var den bästa i den delfinalen. MEN ... jag tycker definitivt att den borde ha gått direkt till final. Det tycker jag verkligen, för det hade varit sååå kul att se henne i finalen. Nu får hon tävla i 2:a chansen på lördag ... och där har hon tufft motstånd. Den första "matchen" tror jag hon har god chans att vinna ... då kommer hon ställas mot Loreen, en låt som jag inte gillade nåt vidare. Men sen ... sen blir det svårare. Då blir det antingen Jenny Silver eller Love generation och jag gillade ju verkligen Jenny Silvers låt. Jag ville ju att den skulle gå direkt till finalen, den med ... så helst vill jag ju att BÅDA låtarna går vidare (alltså Jenny Silver och Sara Varga). Men det går ju inte. :-( Jag vet inte ens vem jag kommer hålla på, men det får jag väl känna efter på lördag.

Spring för livet, skiljer sig ju väldigt mycket från alla de andra låtarna. Det är ingen mainstream-låt, som man kan ha i bakgrunden samtidigt som man håller på med annat. Nej ... det är en speciell låt ... en låt som man verkligen LYSSNAR på. Den BETYDER något. En väldigt stark sång ... som dessutom har en bra melodi. Jag blev rätt häpen när jag hörde den, för jag var inte alls beredd på den upplevelsen. Det kändes lite som om man läste en bok ... eller som om man läste någons dagbok. Otroligt gripande!



Inga kommentarer :

Skicka en kommentar