måndag 14 mars 2011

Gjorde någon glad

Idag så gav jag beröm till en på jobbet ... en som jobbar på en annan avdelning ... och hon verkade bli jätte glad. :-) Kul att kunna glädja någon ... och jag VAR ju faktiskt bara ärlig.

 Annars är jag väl inte världsbäst på att berömma folk, direkt. Men jag HAR verkligen blivit bättre på det. Kanske beror det på min personliga mognad? Jag har blivit äldre och är inte lika rädd för allt längre ... och inte lika inbunden som jag kanske en gång var. Nu VÅGAR jag mer säga vad jag tycker till folk. Eller ... jag undviker nog att säga negativa saker så långt som det bara går. Jag tycker det känns så onödigt. Däremot har jag numer MYCKET lättare för att påtala positiva saker till folk. Förut höll jag inne med det mesta ... även de positiva och glada sakerna. Men nu vågar jag mer ... och det känns helt naturlig för mig nu. Jag gillar ju att göra folk glada ... och jag vill gärna vara hjälpsam. Jag är en snäll person och om någon skulle bli arg eller sur på mig, så finner jag situationen oerhört obehaglig. Jag har riktigt svårt att hantera det ... och kan inte riktigt förstå hur det kunnat blir så.
Jag är ju dock ingen glättig och översnäll person. Det är jag VERKLIGEN inte. Jag kan nog framstå som rätt allvarlig, faktiskt. Men ändå tror jag att de flesta ser mig som väldigt snäll ... och jag gillar mycket att skämta. Jag skojar rätt ofta, faktiskt ... fast inte hela tiden. Det beror väl en del på sinnelaget för dagen, antar jag ... och så beror det på vem man pratar med också, förstås. Vissa skämtar man med mer än man gör med andra.
Just idag, så har jag ju varit så trött, så jag har inte orkat skämta särskilt mycket. Har känt mig rätt allvarlig idag. Men då kunde jag ju passa på med lite beröm istället. ;-) Det funkar ju också bra för att höja stämningen och det personliga välbefinnandet.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar