onsdag 9 mars 2011

Jag är RIK!

Haha! Jag fick ett så roligt mail idag. Tydligen har jag vunnit JÄTTE mycket pengar! WOW, liksom!

Så här stod det:


GRATTIS!

Vi är glada att meddela att du har vunnit summan av fem hundra tusen Storbritannien pund £ 500,000.00 pund från YAHOO! MSN (Windows Live) Awards program.

Yahoo! samlar alla e-postadresser för de människor som är aktiva på nätet, bland de miljoner som prenumererar på Yahoo och Hotmail och få från andra e-postleverantörer. Sex personer väljs varje månad för att dra nytta av denna kampanj och du är en av de utvalda vinnarna.

BETALNING AV PRISET och hävdar

Vinnare skall betalas i enlighet med hans / hennes Settlement Center. Yahoo prisutdelning skall hämtas senast 15 dagar från dagen för anmälan Draw. Något pris hävdade att de inte inom denna period kommer att förverkas.

Angivna är under ditt identifikationsnummer:
NUMMER: YPA/07-43658
REFERENSNUMMER: 2007234522
PIN-kod: 1206

Du är härmed råd att komma tillbaka till oss genom att kontakta med dina Clearance Officer Mr Johnson Duke för din ansökan.

Kontakt: Mr.Johnson Duke.
E-post: johnsonduke767@gmail.com
E-post: johnsonduke767@aol.com
TELEFON: +2348037802609

Högaktningsfullt
Mrs. Carol Jones
Online co-samordnare för Yahoo utmärkelser & Windows LIVE PROGRAM, utlottningar internationellt program.

VARNING! Inte berätta om din prisutdelning tills dina pengar är framgångsrikt överlämnades till dig för att undvika jäv som kan uppstå från dubbel påstående.

Du kan också få liknande e-post från människor porträttera att andra organisationer eller Yahoo Inc. Detta är enbart att samla in din personliga information från dig och göra anspråk över din vinna. I händelse av att du får någon e-post liknande anmälan brev som skickades till dig, vänligen ta bort det från din mailbox och ger ingen vidare korrespondens till sådana personer eller organ. YAHOO! skall inte hållas ansvarig för förlust av fond som följer av ovan nämnda


Visst låter det toppen? Nu går jag väl dock miste om alla pengar i och med att jag går ut med detta här i bloggen. Det står ju att man inte ska berätta om vinsten. Eller ... ordagrant, så står det ju: "Inte berätta om din prisutdelning tills dina pengar är framgångsrikt överlämnades till dig".
Jag kan nog dra till med en rätt träffsäker gissning om jag säger att denna text har gått via Google translate.  Det är inte helt lätt att förstå vad som menas på vissa ställen, men över lag, så kunde man ju läsa vad det stod. Undrar om det verkligen FINNS de som går på sådana här saker ... att man har vunnit ditten och datten ... helt utan effort ... och helt utan att man deltagit i någon tävling. FINNS det verkligen så lättlurade människor? För mig så känns det faktiskt rätt ofattbart. Jag brukar alltid slänga dessa vinstmail med en gång. Man vinner liksom inte saker utan en anledning. Så tänker JAG, i alla fall.
"There's no such thing as a free lunch".

2 kommentarer :

  1. Hej=O) brukar kika i din blogg
    Men nu har jag ett sjukt bra tips till dig, ett nystartat företag som ger dig möjlighet att tjäna pengar på din blogg. Jag tjänade 2400 igår, trodde knappt det var sant när jag såg det idag=O)
    Det är skitenkelt, du marknadsför halens, eller frank dandy tex och erbjuder dina läsare rabatter osv
    Hör av dig så hjälper jag dig
    kram

    SvaraRadera
  2. Det finns så korkade människor.. Jag träffade ett par på en semester jag var på.. dem hade gått på att om dom satte in 5000 på ett konto skulle dom vinna tre resor till hawaii och en massa annat.. det sjuka var att dom verkligen fick en resa.. men i slutändan förlorade dom 46 000 till det där företaget för att dom trodde att dom fortsatte säga "sätt in pengar på vårt konto så får du..." till slut fick dom inget.. och alla pengar var borta :P

    SvaraRadera