söndag 13 mars 2011

En intensiv dag

Igår hade jag en rätt intensiv dag. Vi kom väl igång lite sent ... som för det mesta på lördagar. Men när vi väl kommit igång, så blev det fullt upp hela dagen.
Först var jag på stan med barnen. Tänkte kolla på KappAhl ... om vi kunde hitta nåt snyggt till Viktor ... som han kan ha på ett disco han är bjuden till på fredag. Men vi hittade ingenting som han ville ha, så då bestämde vi att han får ta nåt han redan har i garderoben.
Sen kollade jag lite på skor igen ... men det fanns inga vinterskor ... inga i min storlek, i alla fall. Allt var för smått. Så nu får jag väl använda mina gympadojjor när vi flyttar ... och hoppas att det inte är alltför kallt och snöigt då. Jag vill ju INTE använda mina svarta stövlar under flytten, för jag vill inte att de blir förstörda ... och eftersom jag nu inte kommit till Sverige och eftersom jag inte hittat några vinterskor här på Åland, så får jag väl hålla till godo med vad jag har och sen köpa nya inför nästa vinter.
Nå ... sen gick jag och Amanda upp till vuxenavdelningen på KappAhl ... och där hittade jag faktiskt lite kläder till MIG SJÄLV! Är inte ofta jag köper kläder till mig, så det var ju kul att jag äntligen hittade något. Jag köpte en grå/svart tröja och ett par svarta tights. Jag VET att många tycker tights är skitfult ... ser ut som långkalsonger, har jag hört. Kanske att det stämmer? Fast det är så fruktansvärt bekvämt ... och för mig, som är så kort, så är det även väldigt praktiskt. Jag har ju så hemskt svårt att hitta vanliga byxor till mig. Allt är ju för långt ... och då ser det VERKLIGEN idiotiskt ut. Tights brukar åtminstone passa hyfsat till min längd. Dock tycker jag det är snyggast om man har en snygg tunika till ... så man döljer rumpan och den tjockaste delen av låren. Tyvärr så hittade jag ingen snygg tunika, så jag tog då den här grå/svarta tröjan istället. Den går ju ner till rumpan åtminstone. Sen kanske jag inte kombinerar den med tights om jag ska ut bland folk. Men hemma, funkar ju vad som helst. ;-) Dessa tights, som jag köpte, är lite tjockare än andra jag har ... och det är hemskt praktiskt, eftersom jag är så frusen av mig.
Jag (eller barnen, rättare sagt), tog faktiskt kort på mig i de nya kläderna igår. Får se om jag vågar lägga in dem här sen ... för det är ju i helfigur ... och tights är ändå tights ... och de gör inte att man ser smalare ut, direkt. ;-) Men får se ... de måste ju laddas in på datorn först.
Efter KappAhl, så gick jag till Alko för att köpa en flaska vitt vin som jag behövde ha till middagen (det skulle vara vin i soppan) och sen gick jag och barnen och tog en fika innan vi fortsatte till mataffären.
Flera tunga kassar blev det, men barnen hjälpte mig och efter många pust och stön, så kom vi äntligen hem med grejerna. Då var det uppackning som gällde och Viktor fick uppdraget att dammsuga hela lägenheten. Själv plockade jag ur diskmaskinen och efter det så var det dags att börja packa.
Jag kom ju igång lite sent med packningen, så jag hann bara hålla på i 2,5 timme ... men ändå var jag nog rätt effektiv, för sju kartonger hann jag fylla under den tiden. Tycker det var rätt bra ändå.
Sen åkte vi förbi nya lägenheten en sväng ... och tog med oss gitarrerna och min synth. Faktiskt, så tror jag att jag hittat ett jätte bra ställe att ha synthen på, så nu tror jag att den kommer kunna kopplas in igen. I den här lägenheten har vi ju inte riktigt haft plats för att koppla in den, men nu tror jag det kommer bli av. Ska bli jätte kul!
När vi sen kom hem, så var det dags att börja laga middag. Amanda ville baka brödet som vi skrev av för några dagar sen ... och hon fick faktiskt baka i princip helt själv medan jag gjorde andra saker. Jätte duktigt, var hon! Gott, blev det också! Vi åt det till soppan, som jag lagade.

En stund efter middagen, så blev det ju Melodifestivalfinal och chips med dip, åt vi till ... en tradition jag haft sedan jag var liten. ;-) Jag ÄLSKAR ju Melodifestivalen. Det har jag alltid gjort. Så det var jätte mysigt! Mer om det kommer nog sen i ett eget inlägg.

Nu har jag inte riktigt tid att sitta här längre. Måste börja packa igen. Har MYCKET kvar!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar