lördag 28 augusti 2010

Åt 3-rätters idag

Fy, vad jag känner mig snurrig just nu. Trött och snurrig. Det började när jag lagade middag. Antagligen hade jag väl ätit och druckit för lite och för dåligt idag ... och så kände jag mig stressad med maten. Det var lugnt först, men sen skulle jag göra en massa saker samtidigt och så började jag bli hungrig dessutom, så då kände jag att det började snurra lite. Men jag klarade ändå av att fullfölja matlagningen. Vad annat kunde jag göra? Bara att koncentrera sig lite extra, ta det försiktigt och se till att fixa färdigt allt så snart som möjligt.
Amanda hade ju önskat sig 3-rätters till middag, fast jag gjorde ändå ingen komplicerad mat ... men klart att det kanske blir lite extra ändå mot när man lagar bara en rätt. Det blir väl lite extra stressigt, även om man lagar väldigt enkel mat.
Fast gott blev det, i alla fall! Amanda och jag hade varit till affären och handlat tidigare på dagen ... en del av middagen hade jag planerat för innan vi gick hemifrån och en del fick jag idéer till när vi var på affären ... och så bestämde Amanda och jag tillsammans hur menyn skulle se ut. Hon gillar att ha sådana där middagar ... med tre rätter ... och så vill hon att vi ska bedöma rätterna efteråt ... som i "Halv åtta hos mig". :o)

Idag såg menyn ut så här:

Förrätt: Räkcocktail (med räkor, avokado, mango, gurka, vattenmelon, körsbärstomater, pressad lime och så lite balsamvinäger på)
Varmrätt: Färsk tagliatelle med stekt lax som jag lade i en blåmögelostsås och knaperstekt fläsk (jag skulle haft bacon egentligen, men råkade visst ta fläsk istället) 
Efterrätt: Tranbär- och Kinuskiglass (som jag köpte färdig på affären)

Amanda tyckte att såsen till laxen var den godaste sås hon ätit någon gång, så det var ju ett tämligen gott betyg. :-)
Själv, så gillade jag förrätten väldigt mycket. Den kändes så fräsch och var ju dessutom inte särskilt onyttig. Jag skulle faktiskt kunna tänka mig att äta den som lördagsgott, typ ... istället för chips eller något liknande. Riktigt god, tyckte jag den var!

Nu ska jag nog lägga mig och vila en stund, så får jag hoppas att snurrigheten går över ... helst ikväll ... så man kan få njuta av lördagskvällen lite. Tänkte bara att jag skulle skriva färdigt detta först.

2 kommentarer :

  1. så gott och lyxigt med 3 rätters.. men håller med det är stressigt även om man väljer och göra lätta saker och förbereder.

    SvaraRadera
  2. Ja, just det att man ska få grejerna färdiga i lagom tid ... så inget får stå för länge. Sen var jag väl aningen tidsoptimist den här gången ... kanske just pga att det var så pass lättlagad mat ... så då blev det plötsligt jätte stressigt.
    Men det är ändå kul. Barnen gillar ju mycket att ha sådana middagar.

    SvaraRadera