lördag 14 augusti 2010

Äntligen hemma!

Nu har vi kommit hem från resan! Vi kom egentligen hem redan sent i förrgår kväll, men jag orkade inte blogga nåt igår och idag har jag knappt haft på datorn alls. Kom lite av mig i datoranvändandet nu, när jag var på resa. Är inte alls lika sugen på att sitta här längre. Det kan ju i och för sig också bero på att det är så varmt? Fast ... jag skulle gissa att datorsuget snart kommer tillbaka.

Jag tänkte ju att jag skulle skriva lite om våran resa, men känner inte för att gå in på den alltför mycket just nu. Dessutom vill jag gärna visa lite bilder också och de måste redigeras lite först.
Men jag kan ändå skriva lite övergripande ...
Det var en väldigt aktiv och händelserik resa ... många tivolin och nöjesparker ... en helt perfekt barnsemester! Faktiskt, så hade nog vi vuxna också rätt roligt, måste jag säga. ;-)
Det var ju hemskt kul att se Köpenhamn också. Jag och barnen hade ju aldrig varit i Danmark tidigare, så det var jätte roligt. Sen var det ju kul att se en sådan anrik nöjespark som Tivoli ... bara det, var ju riktigt häftigt.

Den 11:e Augusti, så firade jag och maken våran 9-åriga bröllopsdag. Den dagen spenderade vi på Legoland, i Billund. En riktigt rolig bröllopsdag, blev det. Innan vi gick iväg till parken på morgonen, så fick vi en teckning av Amanda ... eller det var nog mer som ett kort. Där hade hon ritat två människor som pussades och så hade hon skrivit "Grattis på bröllopsdagen ö Amanda" (här på Åland, så skriver man ofta ö istället för önskar när man skriver kort). Jätte gulligt, var det. :-) Hon ÄR en sådan person ... gillar att ge bort kort och presenter och är väldigt omtänksam.
Hur som helst ... Legoland var superkul, och vi skulle definitivt vilja åka dit igen och då gärna vara lite längre tid där. Det kändes som om en dag där inte var riktigt tillräckligt. Två dagar skulle nog behövas. Det fanns ju så mycket att göra och så mycket att se.

Efter en dag på Legoland, så åkte vi vidare mot Sverige för att sova sista natten före hemresan på ett hotell i Helsingborg. Vi kom dit rätt sent, så det blev bums i säng för barnen efter att vi checkat in och burit in allt.
Barnen somnade rätt snart, men tyvärr blev vi tvungna att väcka dem en stund senare. Jag hade precis borstat tänderna, tagit på pyjamasen och lagt mig i sängen när brandlarmet började tjuta. Ett ill-vrål hördes det. Maken var ut och kollade i korridoren och insåg att hotellet skulle utrymmas ... så det var bara till att knalla upp ur sängen, väcka barnen, ta på mig en kofta och ta på barnen tröjor ... och bege oss ut till framsidan av hotellet tillsammans med alla andra hotellgäster. Det var ju måttligt kul att stå där ute i pyjamasen, men man var ju tvungen.
Precis när vi kommit ut, så kom brandbilen till entrén. Brandmännen gick in för att kolla upp problemet. En stund senare kunde de konstatera att det var ett falsklarm. Det var nån idiot som hade struntat i rök-förbudet och rökt inne på sitt rum. Så när detta var konstaterat kunde vi alla gå tillbaka till våra rum igen.
Amanda blev ganska rädd av situationen, så hon hade inte helt lätt för att somna om ... inte förrän hennes pappa lugnat ner henne. Sen somnade hon ... fast barnen fick alldeles för lite sömn den där sista natten.

Sen blev det dags för den långa bilresan mot Kapellskär. Vi åkte i god tid, eftersom vi ville hinna handla på hemvägen ... i Stockholmstrakten. Vi hade räknat ut det så bra och om vi räknat bort mat- och kaffepauser, så borde vi ha haft ca 2 timmar på oss att handla. Men ... så blev det ju inte riktigt. Det var ju nätt och jämnt att vi hann med färjan ens. Allt pga en bilolycka på E4:an ... vid Tumba. 6 bilar hade varit inblandade och vi fick sitta i bilkö i några timmar ... inte roligt alls! Vi insåg rätt snart att vi skulle få avstå alla inköp vi tänkt göra ... och att vi var tvungna att ta oss till båten så snart proppen släppt. Då hann vi ... men det var verkligen i sista minuten, typ. Suck!
Får se om vi kan komma över och handla nåt inom en snart framtid. Får ju åka till Sverige enkom för att handla i så fall. Men nu blir det ju rätt mycket ... första föräldramötet med Amandas fröken på tisdag och sen skolstart på torsdag ... och så tänkte vi besöka Amandas fritids någon dag också. Nåja ...

Igår hämtade vi katterna från katthotellet också och de blev RIKTIGT glada att återse oss. De låg och tryckte när vi kom (Våfflan låg under sängen och Sotis låg bakom en kudde och gömde sig), men när de hörde oss, så kom de fram direkt. De hade visst haft det lite jobbigt ... särskilt de första dagarna ... men sen, när de blivit flyttade till sovrummet (istället för allrummet) så hade det visst funkat lite bättre. Fast glada hade de nog inte varit. Konstigt nog, så var det Sotis som hade varit mest avvaktande. Hon, som annars är den som är mest social av katterna ... när de är hemma. Hon älskar att kela och är väldigt framåt, men på katthotellet hade hon inte alls visat några sådana sidor. Så nu är hon så nöjd och glad över att vara hemma igen. Båda katterna är så, så nöjda nu!

Det var ett litet sammandrag om den senare delen av vår resa ... trots att det blev långt ...
Tror inte jag ska skriva så mycket mer om det nu, men jag lägger in lite bilder sen när jag fått in de till rätt ställe och har redigerat dem.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar