fredag 20 augusti 2010

Tidig morgon

Idag blev det tidigt uppgång, eftersom jag var tvungen att se till så Viktor fick i sig frukost på morgonen innan han gick till bussen. 6.45 hade jag ställt klockan på. Blä! Jag gillar inte ALLS att gå upp så tidigt! Brukar aldrig göra det över huvud taget ... inte ens på vardagarna. Som tidigast brukar jag till vardags gå upp vid 7.20 ... och det känns bra mycket senare än 6.45. Men ... nu kommer jag ju behöva gå upp så tidigt flera dagar i veckan, eftersom Viktor börjar så tidigt nu. Eller ... två dagar i veckan blir det som jag måste gå upp så tidigt. Men, men ... det är så det är nu. Fast jag njuter knappast av att behöva gå den tiden. Inte får jag mer sömn om jag lägger mig tidigare heller, för då får jag bara ligga vaken länge utan att somna. Därför behöver jag sova så länge som möjligt på morgnarna ... eftersom jag har så svårt att somna på kvällarna. På morgnarna har jag inga problem med att sova ... eller att somna om ... men på kvällarna kan jag ligga vaken i timmar innan jag kommer till ro ordentligt. Den senaste tiden har det i och för sig varit värre. Kanske det blir lättare att somna sen när jag börjar jobba igen? Antagligen blir det så ... och då kommer det säkert funka bättre att lägga sig tidigare så att man blir mer utvilad till man måste gå upp 6.45.

Apropå Viktor, så köpte han en mobiltelefon idag. Han har inte haft någon tidigare, så nu hoppas jag han klarar bra av att ha en ... så han inte tappar bort den eller har sönder den. Det kan ju vara rätt praktiskt att han har en mobil. Han går ju själv (eller åker buss, då) till- och från skolan och följer ibland med kompisar hem, så då kan det ju vara smidigt att man lätt kan få tag på honom. Hittills har det ju gått rätt bra ändå, i och för sig. Han brukar alltid ringa (oftast till mig) så fort han kommit hem eller hem till en kompis ... fast med en mobil, så behöver han ju nödvändigtvis inte komma in till någon, utan nu kan han ju vara utomhus och ändå kunna ringa och berätta var han är.

Nu börjar sista helgen på min semester, så nu ska jag försöka njuta av de här sista dagarna. Har väl inga direkta planer för helgen ... inte mer än att jag behöver städa lite. Det har jag faktiskt inte hunnit med trots att jag varit barnfri hemma nu i två dagar. Men det har varit en del annat som jag varit tvungen att fixa.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar