lördag 7 augusti 2010

En kort redovisning så här långt

Jag tänkte bara göra ett kort inlägg idag. Har ju inte fått tillfälle att blogga nåt än på resan och tror inte jag kommer få så många fler tillfällen senare heller ... inte förrän vi kommer hem. Men jag tänkte åtminstone skriva en snabbis.

Vi har ju varit i Helsingfors sedan i tisdags kväll. Sen har Viktor deltagit i Helsinki judo camp onsdag till fredag ... och han har fått en hemsk träningsvärk under dessa dagar. Det har varit hårdare träning än vad han någonsin innan varit med om, fast han har nog samtidigt tyckt att det har varit roligt och har lärt sig en hel del ... även om han inte förstår så mycket av språket, då allt går på Finska (men maken har varit med och översatt).
I torsdags kväll, så var vi till Borgbacken ... ett tivoli i Helsingfors ... är typ som Gröna Lund, fast på Borgbacken är inträdet gratis, vilket är himla bra om man ändå inte tänkt åka nästan någonting.
Barnen fick för första gången i livet varsitt åkband, så de tyckte verkligen det var superkul. De åkte massor och var sååå glada. Fast jag berättar nog mer om det sen efter att vi kommit hem från semestern.

Igår var jag, Amanda och min svärmor på stan ett tag. Vi handlade på torget och sen åkte vi vidare till ett köpcentrum, där jag köpte en ryggsäck till Amanda, gympapåsar till båda barnen, hårsnoddar och hårspännen till mig och så hittade jag hårtoning till rejält nedsatt pris ... så jag köpte två förpackningar på en gång. Exakt samma toning som jag kollat på hemma köpte jag nu för 3,20 Euro mindre per förpackning, vilket innebar att jag sparade 6,40 Euro när jag nu köpte två stycken. Så det var jag ju himla glad för.

Ikväll ska vi iväg och kolla på Viktor när han har träningsmatch i judo. Den blev extrainsatt och var frivillig, så det ska bli himla kul att se.
Sen är det sista dagen vi är i Helsingfors i morgon. Då ska vi gå på Högholmen (en djurpark) på förmiddagen. Där har aldrig Amanda varit, så det blir nog kul för henne ... och oss andra med, för den delen.
Sen tar vi båten mot Sverige på kvällen. Därefter går färden vidare mot Danmark.

Får se när jag skriver här nästa gång. Vill ju liksom inte sitta vid datorn så mycket nu när jag är på resa, heller.
Hittills har det i alla fall varit jätte bra!

3 kommentarer :

  1. Hoppas du får en skön semester! Kram :-)

    SvaraRadera
  2. Hej hej
    Hoppas att allt är bra med dig.
    Har en liten fråga om det går för sig. Har du fått någon ersättning ifrån din livförsäkring och hur mycket fick du? Jag fick ett mail idag med det belopp som jag skulle få och jag tyckte det var väldigt lite för att vara ett engångs belopp.

    Kram/Sofie

    SvaraRadera
  3. Sofie:
    Jag har inte fått någon engångssumma från livförsäkringen. Däremot får jag löpande pengar för läkemedel och sjukvårdskostnader från sjukförsäkringen. Vi anmälde till försäkringsbolaget efter att vi åkt till privatkliniken och där fått betala ca 1000 Euro. Då fick vi betala självrisken. Resten fick jag tillbaka från försäkringsbolaget. Sen skickar jag in papper dit en gång om året och får tillbaka allt jag lagt ut. Det är ju samma sjukdom, så jag behöver inte ens betala nån mer självrisk.
    Så funkar det på mitt försäkringsbolag i alla fall. Men det kanske är annorlunda i Finland än i Sverige?

    Kram

    SvaraRadera