måndag 23 augusti 2010

Ont, det gör ont

Aj, aj, aj säger jag bara! Har något svårt att röra mig för tillfället. Det gör ont i benen när jag går och hela överkroppen ... skuldror, armar, händer, fingrar ... känns alldeles mörbultat. Orkar knappt röra mig över huvud taget just nu.
Fattar inte hur jag kan bli så här slut i kroppen efter endast en dags jobb! Helt otroligt! Man skulle ju kunna tro att jag inte gjort annat än legat i soffan eller sängen hela semestern ... men nog har jag gjort mer än så.
Det är först när jag kommer tillbaka efter en lång semester som jag upptäcker hur pass mycket jag rör mig på dagarna. Jag går mer än jag tror ... och är mycket mer aktiv än jag tänker på. Alltid när jag kommer tillbaka efter semestern, så brukar jag få världens träningsvärk. Det konstiga denna gången, är dock att jag började få krampkänningar i benen redan efter att jag varit på jobbet i ca en timme ... innan jag ens gått någon runda. Jag hade bara gått till jobbet ... gått nerför och uppför trapporna en gång ... stått upp och sorterat lite post ... och sen bara suttit ner. Det är ju ingenting som borde ge kramp eller träningsvärk för någon över huvud taget ... inte ens en otränad soffpotatis borde kunna få ont av något sådant. Så ... jag antar att det till stor del beror på MSn. Jag får ju lätt kramp i benen vid minsta ansträngning ... särskilt om jag går i trappor ... och nu, när jag varit borta från jobbet så länge, så är jag väl antagligen extra skör.
Fast att jag nu känner mig totalt mörbultad i hela kroppen ... det är nog en kombination av min MS och att jag är så fruktansvärt otränad. Krampen jag fick redan i morse ... den berodde nog till största delen på mina försvagningar i benen pga MSn. Men resten av värken ... som ökade successivt under dagen ... det  är nog mer vanlig, hederlig träningsvärk. SUCK!
Benen är så fruktansvärt stela nu, så jag känner mig lite som en robot när jag går. Så här stel har jag inte varit på länge. Har ju varit riktigt bra i kroppen hela sommaren ... bättre än på flera år, skulle jag tro. Fast nu är det RIKTIGT stelt igen. Blä!
Armarna känns inte heller bra ... särskilt inte den högra ... och handleden gör så fruktansvärt ont ... egentligen ända från armvecket och ner till tummen och pekfingret. Är superjobbigt att skriva här just nu eftersom det gör så hemskt ont. Tror jag får minimera min datortid ikväll ... och vila armen istället.
Ryggen ömmar också en del, fast den är inte lika besvärande som armen och benen.
Nå ... förhoppningsvis går det värsta över om några dagar ... då jag vant kroppen mer vid att jobba igen ... så får jag även hoppas att tyngden i benen ger med sig till dess. De är så tunga och stela just nu.
Igår skrev jag ju om att jag verkligen trivs på mitt jobb ... och det gör jag ju, i och för sig ... fast just nu känner jag mig mindre road av att jobba. Det gör ju bara så, så ont!
Å andra sidan, så kan man ju se det som att jag faktiskt får ett litet träningspass på jobbet ... som jag dessutom får betalt för. Får man så här ont efter endast en dags arbete, så lär det ju innebära att man faktiskt utför en hel del fysiskt jobb ... vilket torde ge en del träning för kroppen. Alltid något positivt med det hela.
Nåt annat positivt, var att jag vägde mig i morse. Vi har ju försökt äta lite bättre nu i en vecka ... även om den senaste veckan bara var en smygstart, då vi ju åkte till Stockholm i onsdags och inte hade möjlighet att äta hemma ... så då blev det både frukostbuffé och kebabrulle.
Hur som helst, så hade jag faktiskt gått ner 0,8 kg! Blev bara sååå glad!!!!
Hoppas bara att det fortsätter på samma väg. Kanske blir svårare nu, när jag börjat jobba? Fast jag hoppas det funkar ändå.

Nu tänkte jag vila min arm lite ...


Inga kommentarer :

Skicka en kommentar