söndag 22 augusti 2010

Har gjort en matsedel

Idag har jag letat recept igen ... nu var det dock lite mer målmedvetet än senast, för nu gjorde jag det i syfte att skriva en matsedel. Som jag skrivit här tidigare, så ska vi börja äta nyttigare nu i höst, och det är sååå mycket enklare om man har en matsedel att följa och mer riktiga recept. Då blir det inte så att man tar till de där snabba och onyttiga alternativen när man kommer hem en kväll efter jobbet, vill ha mat fort och inte vet vad man ska äta. Har man en matsedel, så VET man vad som ska lagas ... och man kan faktiskt laga hyfsat nyttig "snabb-mat" också.
Det jobbigaste är väl egentligen själva tankearbetet för att få till själva matsedeln ... och det är antagligen därför man rätt snart slutar med att få till dessa listor. Tar ju evigheter att fundera ut vad som ska ätas, tycker jag. På vardagarna har vi ju oftast rätt ont om tid att få till en middag, så då blir kriterierna att det ska vara snabbt, gott, nyttigt och enkelt att laga. Är inte heeelt lätt att hitta på rätter som passar in helt på dessa kriterier. Visst finns det ju en hel del mat som passar in ... men det tar ju en del tid att hitta dessa rätter ... och därför tar det en så hemskt lång tid att få till en matsedel.
Men ... nu har jag i alla fall fått till en matsedel för denna vecka ... med enkel ... och förhoppningsvis god mat. Är helt och hållet nya recept, så vi får väl se hur det smakar.
Egentligen brukar jag sällan laga mat efter recept ... brukar mest laga på känsla. Problemet är väl att det då oftast blir alldeles för mycket mat, så därför tänkte jag det kunde vara bra att laga efter recept ... så mängderna blir mer lagom. Dessutom får man ju lite mer variation i vardagsmaten och det kan ju vara kul.
Så ... nu är väl målsättningen att vi ska fortsätta med detta ett tag. Hoppas bara att vi inte tröttnar med en gång, bara.
Idag blev det kalops till middag ... ingen snabbmat, direkt ... men det är ju söndag, så då kan man kosta på sig ett långkok. Gott, blev det, i alla fall.

I morgon börjar jag jobba igen efter semestern, så då börjar vardagen och tidsbristen igen. Viktor har ju judo-träning flera kvällar i veckan, maken har möten titt om tätt på kvällarna, läxor ska göras och sen i september, så börjar Amandas gymnastik igen ... så nu kommer det återigen bli en hektisk tid. Därför är det bra om vi kommer igång med detta med matsedlar och recept ... så blir middagarna mindre tidskrävande åtminstone.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar