tisdag 23 augusti 2011

Åländsk MS-sida på Facebook!

Igår startade jag en MS-sida på Facebook ... för folk på Åland som har MS. Här finns ju liksom ingen riktig MS-förening. Jo ... det finns en grupp här för MS-sjuka som träffas typ en gång i månaden ... men jag tror att många som nyligen fått diagnosen ogärna går dit. Jag har fått den uppfattningen om att det mest är äldre och mer handikappade personer på dessa träffar och som nysjuk och relativt "frisk", så tror jag att man har svårt att identifiera sig riktigt med dessa människor. Så finns det ju ingen nysjukekurs här som man kan gå ... och ingen riktig plats där man kan träffa mer likasinnade. Därför tänkte jag att jag skulle skapa mitt eget nätverk för det ändamålet. Jag tror nämligen att behovet för detta verkligen finns.

MS på Åland
Denna sida är ju dock helt öppen för tillfället, men min tanke är att jag ska starta en sluten MS-grupp för oss så fort jag har någon som vill bli medlem. Jag kan ju liksom inte starta en grupp med endast en deltagare. Därför fick det till en början bli en öppen sida ... bara för att folk ska kunna hitta dit ... och göra folk uppmärksam på vad jag har på gång.

Så ... om du har MS och bor på Åland ... gilla gärna min sida och/eller ta kontakt med mig och meddela om du är intresserad av att vara med i en sluten MS-grupp, så startar jag den omedelbart. Jag tror nämligen att det är fler än jag som vill ha fler Åländska MS-kontakter. Varje år får vi ju nya MS-diagnoser på Åland ... och som nydiagnostiserad, så tror jag faktiskt en sådan här grupp vore av stort intresse. Så tveka inte att ta kontakt om du är intresserad!

1 kommentar :

  1. Det bästa jag läst på internet på länge. Bra tänkt.
    Många hälsningar
    Kent,
    haft ms i 25 år.
    Sök Kent sitski på youtube.

    SvaraRadera