lördag 20 augusti 2011

Däckad

I morse var jag verkligen helt däckad. Vet inte om det berodde på den här första, tunga arbetsveckan eller om det var pga medicinen jag tog igår. Kanske en kombination? Jag brukar ju annars inte få särskilt mycket biverkningar av min medicin längre, men den här gången kände jag av den riktigt ordentligt. Igår kväll fick frossa, ont i kroppen, ont i huvudet och jag tror att jag även fick lite lätt feber. Det kändes inte alls skönt. Sen sov jag som en klubbad säl hela natten och vaknade inte förrän strax före 11 i morse!
Vi var nog dock trötta hela familjen, för barnen hade inte heller gått upp när jag och maken vaknade. Men de steg upp precis efter oss. Tydligen så hade det tagit hårt på barnen att börja skolan igen ... så slut som de blev. De sov ju liksom längre än vad de gjort på hela sommarlovet.
Eftersom klockan var så mycket, så tyckte jag att vi kunde fixa brunch idag ... istället för frukost ... så då blev det omelett, smörgåsar och sen pannkakor ... och så apelsinjuice att dricka till. Var riktigt gott!
Sen har det blivit en väldigt lugn dag idag. Har mest suttit vid datorn och så har vi städat lite. Det behövde dammas, så jag tog itu med det idag ... nu, när jag är ledig.
Sen hade vi en liten kräftskiva till middag. Med "liten" menar jag att vi inte var så många. Det var bara jag, maken, Viktor, Amanda och min pappa ... och så hade vi en mycket sugen katt under bordet. ;-)
Först åt vi potatis med grillad flintastek, men när den maten var slut så tog vi fram den stora skålen med kräftor ... och så hade vi rostat bröd till ... och ostar ... Koskenlaskija och extra lagrad Kastelholm. Var riktigt, riktigt gott ... och jag lärde Amanda att skala kräftorna på "mitt" sätt ... så då upptäckte hon att det faktiskt inte alls var särskilt svårt. Efter att hon lärt sig skala ordentligt, så tog hon kräfta på kräfta och fick faktiskt i sig en hel del ... alldeles självskalade!
Vi tände stearinljus vid middagen också. Jag tyckte det var så pass mörkt att man faktiskt kunde göra det. Det känns nog att hösten är på väg ... fast med tända ljus, så känns det ändå rätt mysigt. Hösten ÄR faktiskt rätt mysig, ändå.

Som jag skrev, så har det blivit än rätt lugn dag idag ... och det beror nog till stor del på att jag själv inte har känt mig riktigt tip-top. För ovanlighetens skull, så har jag faktiskt känt av min medicin väldigt mycket hela dagen. Har känt mig väldigt svag ... varm, ont i kroppen, lite huvudvärk ... nästan som om man varit bakis ... och det kan jag INTE ha varit. Men nu börjar det i alla att ge med sig. I morgon är säkert allt som vanligt igen.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar