måndag 22 augusti 2011

Inget vidare

Idag var verkligen ingen vidare dag. Har känt mig riktigt dålig hela dagen. Alltså ... inte så att jag känner mig sjuk eller så. Det är bara det att jag känner mig så fruktansvärt svag och orkeslös för tillfället ... och hemskt trött. Kroppen känns supertung och så har jag en konstig vibrerande känsla i benen. Den där svagheten och vibrationerna gör att jag får svårt att somna på kvällarna. Det bara kryper i benen ... kryper och pirrar ... och det känns inte alls särskilt skönt. På kvällarna känner jag mig verkligen riktigt matt ... matt i hela kroppen ... men när jag så ligger i sängen och ska sova, så känner jag bara av alla vibrationer i benen och då går det inte alls särskilt bra att somna. Jag ligger och vrider och vänder på mig, och det tar en hel evighet innan jag lyckas komma till ro. Det resulterar ju då i att jag får för lite sömn, vilket i sin tur resulterar i att min kropp mår ÄNNU sämre. Det blir lite som en ond spiral.
Det är ju inte bara idag som jag har känt mig så här slut, utan det har hållit på rätt länge till och från. Det började redan före semestern och jag trodde ju då att semestervilan skulle hjälpa mot denna hemska kroppströtthet, men tyvärr så hjälpte den inte. Visst blev det lindrigare ... när man fick ta dagen som den kom och när man fick sova så länge man ville på morgnarna ... fast riktigt toppenbra blev det ju aldrig. Sen började jag ju jobba igen för en vecka sen och då har allt blivit bra mycket värre. Jag har ju annars varit väldigt positiv den senaste tiden ... angående min MS alltså ... och inte är jag väl särskilt negativ nu heller, egentligen. Jag ser ljust på framtiden och tar dagen lite som den kommer. Men ... att jobba 100 % känns inte riktigt bra för tillfället. Fick jag vara hemma mer, så hade jag säkert inte känt allt detta som lika betungande. Just nu så känns det verkligen som om min kropp inte riktigt orkar med, men ändå kämpar jag ju på och låtsas som om allt är bra. De flesta dagar brukar det ju funka att dölja besvären på det viset, men idag har det verkligen känts riktigt crappigt! Har gjort så lite jag bara kunnat idag, för jag kände att jag egentligen inte orkade göra någonting alls ... och då fick jag ju dagen avklarad åtminstone ... fast hela dagen så gick jag bara och kollade på klockan och väntade på att jag skulle få gå hem. Idag var verkligen en riktigt skitdag!
Nå ... det är ju måndag idag också ... och måndagar brukar ju alltid kännas tyngst. Så en visst del kan jag väl härleda till det. Men inte allt ...
Jag har en hel del andra MS-besvär just nu också ... det bränns till exempel massor i händerna och i fötterna ... och lätta domningar känner jag av lite varstans. Sen är det ju antagligen så att en hel del av mina problem just nu är orsakade av sömnbrist. Om jag bara fick sova mer på nätterna, så ...
Får se om sömnen kommer tillbaka till mig snart. I fredags kunde jag somna fort, men då var jag så påverkad av min medicin. Dessutom spelar det ju inte så stor roll om jag somnar bra på en fredagkväll. Då är jag ju liksom ledig dagen efter och kan sen sova hur länge jag vill på morgonen. Det är på vardagarna som jag behöver sova ... då, när jag ska upp och jobba dagen efter. Det är DÅ jag behöver kunna somna. 
Jag känner mig ju liksom jätte trött när jag ska till att sova. Hela kroppen känner sig jätte trött. Men ändå funkar det inte. 
Får hoppas det går bättre ikväll, för jag har ingen lust med en lika jobbig dag i morgon som jag har haft idag.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar