söndag 21 augusti 2011

Äntligen bio!

Äntligen har vi fått en fungerande bio här i Mariehamn! Den har ju varit stängd i flera år och nu är den renoverad och moderniserad ... med bra utrustning och sköna, väl fungerande biostolar ... och härom veckan slog de upp portarna för allmänheten.
Folk har verkat jätte positiva till den här nya salongen och vad jag hört, så har de haft mycket besökare den här första tiden. Viktor var där med några kompisar redan i Torsdags ... och såg då Bilar2 i 3D. Han tyckte då att det nog verkade bra i alla fall. Fast han är ju inte särskilt kinkig med bekvämlighet eller annat heller för den delen.
Men i alla fall, så föreslog maken igår att vi skulle gå och se på Harry Potter idag ... Harry Potter och dödsrelikerna del 2. Den går ju nu på bion här ... i 3D till och med ... och självklart ville vi ju alla se den filmen!

Amanda är egentligen för liten ens i vuxet sällskap, men eftersom pappa åkte till Sverige idag så kunde ju inte han passa henne ... så då tog vi med henne till bion. Hon är ju väldigt duktig och blundar direkt om det är något som är lite för läskigt, så det funkade faktiskt väldigt bra. Men filmen VAR faktiskt inte så extremt läskig. Det var nog egentligen bara vid ett tillfälle som det var så pass otäckt att hon fick blunda. Annars var det ju mest spännande och lite sorgligt ... men inte särskilt otäckt.
Det var verkligen en oerhörd upplevelse att gå på den här 3D-filmen. Det såg ju verkligen ut som om personerna befann sig i samma rum och det såg otroligt realistiskt ut när dementorerna flög fram i luften ... som om de flög precis framför oss. Otroligt häftigt och välgjort. En sådan filmupplevelse hade vi ju aldrig kunnat få hemma i soffan.
Sen var ju filmens handling otroligt bra också. Harry Potter är ju visserligen alltid bra, men den här filmen var nog ändå den bästa av filmerna. Den var så gripande också. Tur att man hade 3D-glasögonen på sig, så ingen kunde se att man grät. ;-) Jag är ju så hemskt blödigt och tar åt mig lätt av filmer ... och tydligen är Amanda likadan, för hon började också gråta ... på samma ställe som jag. Haha. "Sådan mor, sådan dotter". När familjens killar fick höra det efteråt, så stod de helt oförstående och fattade inte riktigt varför vi hade börjat gråta. Men det VAR faktiskt sorgligt ett tag nära slutet. Det slutade ju dock bra sen, ändå ...
Dock är det ju hemskt trist att detta var den absolut sista Harry Potter-filmen. Det känns lite vemodigt, tycker jag. Man vill ju se mer! Men nu är det definitivt slut.

Det är i alla fall superkul att vi nu fått en bio så nära oss. Är ju lite enklare att ta sig några hundra meter bort än att man måste ta färjan över till Sverige för att kunna se på biofilm. Att åka till Stockholm för att gå på bio skulle ju ta oss en hel dag ... och då gör man det ju liksom inte särskilt ofta.
Nu kommer det garanterat bli fler biobesök så småningom. Är otroligt nöjd med den "nya" Bio Savoy!

2 kommentarer :

  1. Nu är veckans blogg utsedd hemma hos mig! Kom genast förbi och se om det är DIN blogg som är länkad. Ha en toppen start på veckans så hörs vi! Din närvaro, ger min närvaro ♥

    SvaraRadera
  2. Vad roligt med Bio , ja håller med om att den hrä filmen var bästa , har inte sett den i 3D vi har ingen sånt i vår stad.. men snart för de håller på och bygger enny biograf med Sveriges största bioduk och 3D så vi väntar med spänning på och få gå på bio där sen =)

    SvaraRadera