onsdag 17 augusti 2011

Vardag igen

Men fy, vad jag känner mig trött. Tycker det blir värre för varje dag nu efter semestern. Suck! Undrar när man ska börja känna sig piggare igen? Lagom till nästa semester?
Nja ... så länge hoppas jag ju att det inte dröjer. Det blir nog bättre snart igen ... när man jobbat ett tag och kommit in i rutinerna lite mer. Fast för tillfället känns det mesta väldigt luddigt.
I morgon börjar ju barnens skola igen också, så då kommer man ju ännu mer in i vardagsrutinerna ... jobb, skola, läxor, snabba middagar pga kvällsaktiviteter och snart börjar väl Viktors judo också. Då blir ju allt vardag på "riktigt" och man får återigen börja se fram emot helgerna, då vi kan mysa tillsammans och äta gott i lugn och ro.
Barnen börjar ju nu 2:an respektive 5:an ... och faktiskt så ser de båda fram emot att börja skolan igen. De tycker det ska bli roligt att träffa alla kompisar igen och Viktor ser nog fram emot att börja lära sig finska, som han ju ska börja läsa det här året. Barnen har faktiskt alltid varit lätta att få iväg till skolan. De trivs bra och är motiverade ... särskilt Viktor. Amanda har väl gnällt lite över läxorna ibland, men Viktor har alltid gjort läxorna utan tjafs och går sen glatt iväg till skolan alla dagar. Det är så skönt att det går så bra för dem och att de trivs så bra.

Den här hösten kommer nog bli rätt intensiv, kan jag tänka. Det är ju val här i Oktober och maken är ju en av kandidaterna till både kommunal- och lagtingsvalet, så han lär ju ha fullt upp fram till dess. Han är ju dessutom politisk sekreterare och har därför en massa att göra med alla andra kandidater också ... och med journalister och allt möjligt ... så det kommer verkligen bli en fullspäckad höst. Jag gissar att vi knappt kommer se till honom under vissa perioder. Men, men ... det blir väl bättre sen efter valet, förstås.
Valrörelsen har väl inte riktigt kommit igång än, men snart kommer allt vara i full gång ... och i det här valet, så är jag berättigad till att rösta i både kommunal- och lagtingsvalet, vilket jag inte var vid det senaste valet. Då hade jag ju inte Åländsk hembygdsrätt, så därför fick jag endast rösta i kommunalvalet. Fast nu får jag rösta i precis allt. :-)

1 kommentar :

  1. Oj,är dina barn så stora nu :)
    Här längtar vi faktiskt till Hösten lite då det är vår Favoritårstid ♥
    1000-Tack för din kommentar hos mig /Kram

    SvaraRadera