tisdag 23 augusti 2011

True talent på TV3


Jag har precis kollat på True talent, som nu börjat på TV3. Jag tycker faktiskt att det är en jätte bra programidé ... att man ska kunna få en chans utan en massa förutfattade meningar. Oavsett vad folk säger, så HAR utseendet betydelse. Man bildar sig ju direkt någon slags åsikt om en person man träffar ... enbart baserat på utseendet. Den första åsynen skapar ju alltid en slags bild av vilken person det är ... första intrycket, som man säger. Först tittar man på utseendet, sen bildar man sig en åsikt av hur personen verkar vara (blyg, lugn, framåt, tillbakadragen, orolig m.m.) och därefter kanske man lyssnar på vad personen verkligen har att säga också. Ålder, tittar man ju också på när man möter någon ny.

I alla musiktävlingar och talangprogram som tidigare gått på TV, så har man ju alltid till viss del tagit hänsyn till dessa saker i bedömningarna. Talang kommer sällan i första rummet. Klart ... man går väl inte och vinner Idol utan någon som helst talang. Självklart kan alla som vinner sjunga bra. Men ... jag tror heller inte att man kan vinna Idol om man är en 45-årig, smårund kvinna ... inte ens om man sjunger som en gudinna. Det skulle liksom aldrig hända.

Därför gillar jag verkligen den här programidén. Där tar man ju verkligen hänsyn till riktiga talanger. Man lyssnar först och tittar sen. Det tycker jag är toppenbra!
Man kanske till exempel inte ser ut som någon fotomodell eller så är man lite blyg och tillbakadragen. Man kanske också känner att åren plötsligt dragit förbi utan att man hunnit förverkliga sina drömmar. Då är ju i så fall den här True talent perfekt!
Jag fick faktiskt höra i förra veckan att jag borde sökt dit. Det var en tjej på vår marknadsavdelning som stoppade mig i korridoren bara för att säga det till mig. Ja, så var hon ju tvungen att tillägga "... inte för att jag inte tycker du ser bra ut ..."
Haha! Men hon HAR ju faktiskt rätt. Jag skulle inte passa i Idol ... inte längre, i alla fall. Jag börjar bli för gammal nu ... tyvärr. :-( Det är väl inte det att jag är ful. Det tycker jag inte att jag är. Men ... jag är inte alltför utåtriktad, har en del problem med nervositet och dessutom är jag ingen tonåring längre. Därför skulle detta program passa mig bra mycket bättre än andra talang-program. Här är det enbart rösten som räknas ... och efter vad jag hörde i programmet idag, så tycker jag faktiskt att jag mycket väl skulle kunna platsa där. Men ... den här gången är det ju för sent ändå. Kanske en annan gång? Eller inte ...

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar