måndag 28 november 2011

Nyklippt

Ikväll  råkade vi ut för en liten olyckshändelse. Amanda fick nämligen en bit tuggummi att fastna i sitt hår. Ja, vad gör man DÅ? Tuggummi är ju liksom inte så jätte lätt att få bort när det klistrat in bland hårstråna. Amanda har ju sparat sitt hår väldigt länge och det var verkligen riktigt långt nu ... en bra bit ner på ryggen ... så jag kände mig ju inte särskilt sugen att ta till saxen direkt. Vi testade först ett tag med kylklampar ... i hopp om att tuggummit skulle stelna och då gå att dra loss. Men det funkade inte riktigt som vi hade hoppats. Antagligen var vi inte tillräckligt tålmodiga.
Så ... tillslut blev vi ju ändå så illa tvungna att ta fram saxen och sätta igång med friserandet. Jag upptäckte snart att tuggummit satt högre upp och längre bak än vad jag först hade hoppats och trott, så jag fick ju lov att ta bort en himla massa hår ... nog mer än 15 cm. Det blev verkligen en avsevärd skillnad. Håret blev kortare än någonsin. Ja, kortare än på många år i alla fall. Flera års sparande bara försvann i ett nafs. :-(
Fast ... Amanda tyckte det var rätt kul ... och hon blev så nöjd efteråt. Jätte fint, tyckte hon att det blev.

Så här blev resultatet:

Med nya frisyren

Nya frisyren med hårspänne
"Så här fin frisyr har jag aldrig haft förut!" sa hon när jag lade henne för kvällen och sen hade hon jätte svårt att somna eftersom hon kände sig så ivrig att komma till skolan och visa upp sin nya frisyr för kompisarna. Haha! Nå ... kul att hon blev nöjd i alla fall. Tydligen gjorde jag ett bra frisör-jobb då i alla fall.

1 kommentar :

  1. Tokigt det där med tuggummi. Det kan verkligen fastna ordentligt i håret.
    jag vet att jag gjorde min mamma vansinig med att göra ett halsband av tuggummi och trä runt halsen.. haha fick med klippa mig ordentligt =)

    Men hon ser jättesöt ut i nya frisyren . du gjorde ett bra jobb med saxen.
    kram

    SvaraRadera