söndag 6 november 2011

Alla helgons dag

Gårdagens Sverige-resa gjorde att min förkylning bröt ut på riktigt. Den har ju varit på gång i flera veckor, men nu bröt den ut mer ordentligt. Jag kände att ju längre dagen gick, desto rossligare blev jag i halsen. Det kändes ju som om förkylningen verkligen var på väg ... mycket mer än tidigare.
Det gick väl ändå rätt bra under dagen, men nu i natt så blev det värre och jag kände mig helt däckad. I morse var jag så slut att jag inte alls ville gå upp. Ja, hela familjen var visst trötta i morse i och för sig, för barnen gick upp först 10.30 ... och jag gick upp strax efter dem. Jag hade dock legat vaken då en stund redan, men ville inte alls gå upp eftersom jag kände mig så sjuk.
Men NÅGON gång måste man ju ändå upp ... och jag hade ju lite saker att göra idag också. Inte mycket, men lite. Var tvungen att dammsuga i alla fall ... och så behövde det handlas lite ... och tvättas. Fast mer än så blev det väl inte idag. En rätt lugn söndag.

Gårdagen var i alla fall jätte rolig. Det var så kul att träffa min bror, Tony, som jag inte träffat på nästan 4 år. Han fyllde ju 50 år nyligen, så vi hade med lite presenter till honom ... och så fick vi fika där. Han hade gjort en tårta, så det var rätt nice. :-)
Sen var vi till mammas grav och tände två gravljus. Det var jätte vackert och stämningsfullt ... och det var sjukt mycket folk på kyrkogården. Var hur mycket bilar som helst ... och vakter fanns också på plats för att hålla ordning på bilisterna, antar jag. Vi tog några kort, men de har vi inte fått in på datorn än, så de lägger jag in vid ett annat tillfälle.
Efter kyrkogårdsbesöket, så var vi alla hungriga och begav oss då iväg upp mot Stockholm för att gå på Sveriges godaste pizzeria ... nämligen Vedugnen i Alvik. De har så sjukt goda pizzor där ... färska ingredienser, mozzarella och vedugnsbakade. Sååå himla gott! Och vi blev otroligt mätta! Barnen tyckte visst också att det var gott, för de åt upp varsin barnpizza på egen hand. Nå, Amanda åt allt utom en liten slice, men i övrigt så åt hon upp. Viktor åt en hel, plus att han åt en massa pizzasallad.
Efter maten så tog vi en sväng in till Stockholm city för att kolla i lite butiker. Vi hittade väl inte så mycket, men köpte i alla fall en ny skridskohjälm till Amanda. Hennes har varit trasig i flera år, så behovet av en ny var verkligen stor.

För en gångs skull, så hade vi faktiskt inte med oss särskilt många kassar hem efter vår Sverige-resa. Vi handlade inte mycket alls. Köpte mest bara lite byxor till Amanda och så köpte vi lite skor till oss andra. Bland annat så fick både Viktor och jag nya vinterskor.

Sådana här stövlar köpte jag till mig själv

Sådana här kängor köpte vi till Viktor
På sportlovet i Februari, så köpte vi ju ett par nya vinterstövlar till Viktor, men de hann han ju bara använda i några månader ... för nu har han vuxit ur dem. Hans fötter har vuxit extremt mycket det senaste halvåret ... två hela storlekar ... så därför var vi nu tvungna att köpa nya skor före vintern. Så får Amanda ärva hans sparsamt använda vinterstövlar ... när hon väl vuxit i dem. Än är de ju för stora för henne. Tänk ... snart har Viktor samma skostorlek som jag. Han har nu 38 och jag har ju 39.

På färjan hem sen, så uppträdde Magnus Carlsson. Vi kollade inte så mycket på honom, men vi hörde bra ända till cafeterian, där vi satt och spelade kort. Var ju trevligt att lyssna i alla fall.

2 kommentarer :

  1. Snygga stövlar . var hitta du dem?

    SvaraRadera
  2. På Skopunkten, har jag för mig att vi köpte dem. De hade som kampanj ... "Köp 3 betala för, två", så då köpte vi skor till mig, maken och Viktor, så fick vi ju ett par gratis.

    SvaraRadera