lördag 14 december 2013

Adventskalender - Dag 14

Idag var det dags för Amandas första gradering i judo. Äntligen skulle hon få sitt efterlängtade gula bälte!
De var många ivriga och längtansfulla vitbältare på plats i morse när uppvärmningen drog igång.
Graderingen var ju nu väldigt sent på terminen, så dessa barn hade väntat väldigt länge på detta. Vissa borde ju ha fått nytt bälte för flera månader sedan, egentligen, men judoklubben har inte haft tid med något graderingstillfälle förrän nu.
Men ÄNTLIGEN var det dags!

Amanda var nog lite nervös innan, men efter att hon sett "paren" innan henne göra sina uppvisningar, så blev hon nog betydligt lugnare. Nivån kändes liksom inte alltför svår ;-), så det skulle hon nog enkelt klara av.
Så blev det tillslut hennes och kompisen Alexandras tur ... och visst gick det bra. Tjejerna klarade av allt med bravur och hörde helt klart till de allra bästa. De imponerade verkligen otroligt mycket på alla pojkföräldrar som fanns i publiken. "Shit, vilka duktiga flickor", tänkte de nog och vi fick faktiskt höra en del positiva kommentarer efteråt. Även Amanda fick beröm av andras föräldrar för att hon varit så duktig. Det tror jag hon uppskattade mycket. För hon VAR ju verkligen otroligt duktig! Det syntes att hon verkligen hade lärt sig massor. Ja, likadant var det ju med Alexandra. De tjejerna är verkligen riktigt bra och det tycker nog tränaren också. Tränaren såg nämligen till att de fick vara i par, trots att Alexandra egentligen hade tänkt vara med en annan. Men tränaren tyckte nog att man bättre kunde se deras bra nivå om de fick köra tillsammans. Så därför blev det så och visst fick det den effekt tränaren ville.

Nå ... efter flera timmar i judosalen, så var det äntligen helt klart. Alla kunde få sina nya, fina bälten och alla var SÅ glada!
Självklart blev det då också en massa fotografering med en massa stolta föräldrar bakom kameror, mobiler och Ipads. Vi drog nog vårt strå till stacken, vi också. ;-)

Här ovan är Amanda (till höger) och Alexandra (till vänster).

Amanda visar upp diplomet för oss och har nyss fått på sig det nya, stela bältet.

Nu är det snart slut på judosäsongen. På måndag är det julavslutning med gemensam träning gör alla klubbens medlemmar och därefter bjuds det på glögg och pepparkakor. Det blir nog trevligt.
Sen blir det jullov och judoledigt ända till januari.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar