söndag 15 januari 2012

Utvilad

Den här helgen har jag verkligen fått ordentligt med vila. Har stigit upp först efter att jag känt mig totalt utvilad och inte alls känt något behov av någon mer sömn. Det är väldigt ovanligt att jag känner mig så pigg när jag stiger upp på morgonen, men den här helgen lyckades jag två dagar i rad.
Jag var ju tydligen inte den enda sjusovaren i familjen, heller ... för trots att jag gick upp så sent, så var jag ändå först upp. Haha! Hela familjen var visst trött. Igår gick barnen upp vid 10.30 och i morse kom Viktor upp strax efter 11 (Amanda sov borta i natt). Själv gick jag upp strax efter 10 båda dagarna.
Får se nu hur det kommer gå att somna i kväll, nu när jag har sovit så mycket i helgen. Men jag får väl i alla fall göra ett ordentligt försök. Ska ju ta min medicin också, så då kan det ju bli lite hur som helst. Antingen blir jag helt däckad eller så blir det precis tvärtom. Nå ... det visar sig väl ...

Apropå sömn, så har ju Viktor nu börjat visa riktiga tonårstendenser. Han har ju tidigare alltid varit väldigt morgonpigg. Han brukade gå upp först av alla på morgnarna ... även om han lagt sig sent. Men nu har han börjat sova jätte länge. Ofta vaknar han sist av alla. Är liksom inte ovanligt att han går upp först vid 10.30-11 på helgerna ... om man inte väcker honom. Rätt skönt, kan jag nog tycka. Han jobbar ju så hårt i skolan under veckorna ... mycket läxor, tidiga morgnar och dessutom hårda judopass flera kvällar i veckan. Klart han blir trött och förtjänar att få vila ut ordentligt på helgen. Ja, så slipper ju hans mor och far stiga upp så tidigt för att fixa frukost till honom. ;-)
Amanda har ju alltid sovit rätt länge på morgnarna ... gärna till 9-10 på helgerna. Det har hon gjort i flera år. Men det här med Viktor är helt nytt. Han är väl inget piggt småbarn längre?

Över lag, så tycker jag att den här helgen har varit riktigt lugn och skönt. Trots att jag faktiskt städade igår, så har det ändå känts som en superskön helg. Igår städade vi ju bort julen ... alla julsaker åkte ner i kartongerna, dukar byttes och så städade jag lite mer ordentligt. Så åkte Amanda iväg till sin bästis på lördagen. Hon ville även sova över där, så hon hade packat en ryggsäck med extrakläder och övernattningsgrejer. Då fick vi ju bara ett barn kvar hemma ... vår lugna 11-åring ... så det blev ju en ovanligt lugn helg sen.
Under tiden som jag städade så stack maken iväg till affären med en inköpslista som jag hade skrivit. Annars brukar vi oftast veckohandla tillsammans, men nu frågade jag honom om han ville åka själv under tiden som jag dammsög eller om vi skulle åka båda efter att jag städat klart. Då valde han att åka själv, vilket kändes helt okej för mig. Räckte gott att packa upp alla matvaror sen.
Eftersom Amanda var borta, så passade vi på att äta sådan mat som inte hon är så förtjust i, men som vi andra älskar. Då kunde vi äta i lugn och ro utan att behöva lyssna på hennes gnäll. Det blev då krämig svamprisotto med stekt fläskfilé och rödvinssås ... och så hade vi körsbärstomater till. Det var verkligen otroligt gott. Det var en riktigt mysig middag med god mat, levande ljus och musik i bakgrunden. Riktigt nice!
Sen hade vi filmkväll. Urvalet av filmer blir ju lite större när inte lillasyster är hemma, för nu slapp vi ju ta hänsyn till henne.
Jag tror nog att vi alla hade en väldigt trevlig kväll!

Idag har jag inte gjort mycket alls. Har tvättat lite, kollat på TV, lagat lite mat och så har jag suttit vid datorn. Amanda kom hem först efter 15 ... supersminkad, som värsta Bratz-dockan. Hon och kompisen hade sminkat sig och det såg INTE vidare vackert ut. Men det var ändå jätte roligt att se henne ... efter att hon varit borta i över ett dygn. Min lilla gulle-tjej!


1 kommentar :

  1. Hej !
    Allt bra med dig ? :)
    Kolla gärna in på min blogg har igång lite tävlingar just nu. Kanske hittar du någonting som passar dig ! :)
    Kram♥

    SvaraRadera