måndag 15 oktober 2012

Viktor var med på radion :-)

I fredags var Viktor med på en intervju på Ålands radio. Det var tillsammans med några kompisar från judoklubben.
För att vara Viktors första intervju, så tyckte jag han skötte sig riktigt bra. Han pratade mest av alla. ;-) och stod inte direkt svarslös.
Jag har klippt ihop intervjun lite och gjorde den som en film, så att jag kan lägga in den här på bloggen ...



Jo ... så var vi ju på den där judotävlingen i lördags och som vi befarat, så hamnade ju Viktor i den tyngsta viktklassen för sin åldersgrupp. Det innebar ju att man kunde väga hur mycket som helst och eftersom Viktor låg i det nedre spannet, så fick han ju möta killar som var bra mycket större än honom ... både längdmässigt och viktmässigt. Han kämpade dock ändå på otroligt bra mot de där stora killarna och den första matchen borde han verkligen ha vunnit. Han skulle ju ha gjort det om det inte hade varit för de kassa kantdomarna. Viktor var helt klart mer initiativrik och mer aktiv ... och definitivt bättre, men kantdomarna verkade ha sett någon helt annan match, för de dömde vinst till den andra killen medan huvuddomaren tyckte att Viktor skulle ha vunnit. Det kändes verkligen inte rättvist. Men, men ... vi var i alla fall otroligt nöjda med Viktors insats, för han var verkligen väldigt bra. Det var ju ändå hans första tävling nu efter sin knäskada och det långa uppehållet som den medförde och han har inte särskilt mycket tävlingsvana. 
Även om han inte fick någon medalj, så fick han nog ändå med sig mycket erfarenhet från tävlingen och han ska helt klart vara nöjd med sin insats. 
Sen tror jag det blir bättre för honom efter nyår, för då kommer han byta åldersgrupp och kommer därmed in i en bättre viktkategori och kommer nog få tävla mot mer jämnstora killar. Det tror jag kommer vara bättre för honom. Nu var han ju en av de minsta och skillnaden var väldigt stor mellan störst och minst. Så kommer det knappast vara efter att han bytt åldersgrupp.



Inga kommentarer :

Skicka en kommentar