onsdag 31 oktober 2012

Halloween 2012

Idag är det ju den 31:a oktober och det datumet innebär ju även att det är Halloween. Här i Norden är ju Halloweenfirandet en tämligen ny tradition och många verkar inte ha någon riktig koll på vad det är för skillnad på Halloween och Allhelgona. Därför verkar det vara rätt vanligt att folk firar Halloween på fel dag. Jag läste till exempel på Facebook nyligen en som frågade: "När är Halloween i år?"
Öh ... med tanke på att Halloween alltid infaller den 31:a oktober, så skulle jag väl säga att Halloween är den 31:a oktober VARJE år! Det borde väl inte vara särskilt svårt att komma ihåg?

Personligen, så tänker jag väl som så att man kan få ha Halloweenfest när som helst i tiden kring den 31:a oktober, men däremot tycker jag att om man nu ska gå omkring och tigga godis, så bör man göra det enbart på den rätta dagen. Annars blir det ju helknasigt ... om vissa barn går på rätt dag medan andra barn går någon helt annan dag. Hur ska folk DÅ veta när de ska ladda upp med godis? Eller när de bör hålla sig anständiga nog för att kunna ta emot läskiga tiggare? ;-) Det blir liksom fel då.

I mitt hem har vi i alla fall alltid firat på den rätta dagen och oftast brukar jag göra någon lite "läskigare" middag ... som passar in i Halloween-temat.
I år blev det detta: 
"Mögelmossa med tänder och fingrar med maskar i ... och så lite smörgåsgurka"
 En lagom snabblagad rätt på en vanlig vardag, då de vanliga kvällsaktiviteterna stod på schemat. Det var enkelt ... och smakade bra mycket bättre än det såg ut. ;-)

I år hade vi dessutom lovat Amanda att hon skulle få gå på en Bus eller Godis-runda tillsammans med en kompis, så maken skjutsade iväg vår lilla häxa strax före 18-tiden.

Det är MENINGEN att hon ska se så här sur ut. Hon är ju en häxa. ;-)
Det var Amandas första Bus eller Godis någonsin, så hon var väldigt förväntansfull och tyckte det skulle bli otroligt roligt. När hon sen kom hem några timmar senare, så fick vi en redogörelse för hur det hade gått ... vilka de hade varit till (hon kom ihåg typ varenda en), vad de hade fått och hur långt de hade gått. Tydligen hade de vandrat runt i hela två timmar, så de fick ju verkligen en ordentlig promenad ... och gjorde sig nog väl förtjänta av alla godsaker de hade fått. Vissa hade de fått äpplen av, eftersom dessa inte haft nåt godis hemma, men lika glad blev de för det. Det tyngde ju ner lite extra i påsen. ;-)

När vår lilla häxa sen kom hem, så bjöds det på Halloweenfika. Viktor och jag hade bakat en Pumpapaj ... något som blivit en tradition hemma hos oss. Sedan jag hittade ett otroligt gott recept, så har jag nog gjort den där pajen till varje Halloween ... och i år ville Viktor hjälpa till. Han tycker den är jätte god och ville väl kanske lära sig?

Viktors och min pumpapaj, som vi åt tillsammans med ingefärsgrädde
Så det blev ett mysigt Halloweenfika så här på höstkvällen ... varm paj, tända stearinljus och massor av värme och mys.

Så avslutningsvis tänkte jag lägga upp en bild från Amandas klassträff som vi var på i förra veckan. Vi tillverkade Halloweenpumpor och så här såg resultatet ut efter att vi alla blivit klara med våra kreationer ...


 Nu är det ett år kvar till nästa Halloween ... men hösten har fortfarande mängder av myskvällar kvar ... myskvällar med tända stearinljus och trevlig samvaro med familjen. :-)

Så en lite rolig Facebookstatus:

Halloweentips för VUXNA:

Ta på dig finstassen.
Ta med dig ett vinglas ( ett stort).
Gå runt i grannskapet och ring på dörrarna.
När de öppnar: Räck fram glaset och vråla

H A L L Å V I I I N !!!


Hoppas ni alla haft en trevlig Halloween. Det har i alla fall jag haft. Happy Halloween!


Inga kommentarer :

Skicka en kommentar