söndag 24 juni 2012

Midsommarafton 2012

Så var årets Midsommarafton över och som vanligt, så åkte vi ut till Järsö för att fira tillsammans med familjerna Gustafsson/Högman och Andersson.
Vi hade det väldigt trevligt, med massor av god mat ... trevligt sällskap, fotboll och dans kring Midsommarstången. Vi hade ju dessutom en väldig tur med vädret i år. Det var ju riktigt soligt ... hela långa dagen ... och absolut tillräckligt varmt. Bättre hade det nog inte kunnat bli.

Vår Midsommarstång

Flaggan vajar för vinden

Vår fina krans

En stund efter förrätten (som bestod av bland annat sill, lax, Jansson, räkor och nypotatis), så var det dags för den årligt förekommande Häxcupen ... en fotbollscup mellan föräldrar och barn. Eller ... det BRUKAR vara föräldrar mot barn, men i år tyckte pojkarna att det skulle vara 4 lag ... pojkarna, flickorna, mammorna och papporna. Så hade killarna planerat spelschema och allt.
Vi märkte ju snabbt att det inte var helt lätt med dessa små lag ... en målvakt och två utespelare kändes rätt övermäktigt mot dessa snabba 11-12-åriga killar. Jag var ju målvakt, men jag kan nog säga att jag inte skötte mig särskilt bra. 11 mål släppte jag in mot killarna. Hua! Jag gjorde ju dock några räddningar också ... 3 stycken, tror jag. Fast matchen slutade 11-0! Suck! Tala om brakförlust.
Vi förlorade även bronsmatchen mot flickorna, fast den var betydligt jämnare. De vann nog bara med ett måls skillnad, så det kände lite bättre. :-)
Sen stod finalen mellan papporna och pojkarna ... en tuff match ... men ändå vann killarna den rätt överlägset. De är ju så sjukt snabba och har en sådan ork, så det är inte lätt att slå dem på en så stor plan med så få spelare.

Lite bilder från fotbollen:


Lagen ska hälsa på varann

Viktor hämtade bollen bland brännässlor och brände sig rätt ordentligt. Han fortsatte dock att spela som om ingenting hade hänt.

Sen blev det till att starta upp grillen och sätta igång med lite mer matlagning. Då åt vi inomhus, för klockan hade blivit rätt mycket och vi tyckte att det hade blivit rätt kyligt.

Lite fler bilder från dagen:

Johan, Thomas och jag

Divan Alexandra, med sina två assistenter

Dans kring Midsommarstången


"Nu räcker det", tycker lilla Alve och går därifrån

Efter lite dans runt Midsommarstången, så blev det sen dags för efterrätt ... marängtårta med grädde, kiwi, passionsfrukt och massor av jordgubbar ... och så en chokladkaka och lite bullar. Ja, så blev det ju kaffe till, förstås. Vi var visserligen rätt mätta vid det laget, men lite efterrätt gick ändå att få i sig. ;-) Gott, var det!

Familjen Andersson åkte sen hem vid typ 23-tiden, men vi blev kvar över natten. Vi hade egentligen tänkt ta taxi, eftersom vi båda hade druckit alkohol, men så tyckte de att vi kunde stanna kvar eftersom det ju fanns gott om plats. Så då gjorde vi det ... och åkte inte hem förrän vid lunchtid dagen efter. Barnen tyckte ju att det var roligt i alla fall ... även om Amanda nog fick lite för lite sömn den natten. Hon lade sig sent, men gick ändå upp vid 9. Det tog hon dock igen i natt, för i morse gick hon inte upp förrän vid 10.30, så det ordnade nog upp sig.

Nu är det slut på högtider för ett tag ... tack och lov ... men dock så är det ju inte slut med att vräka i sig en massa mat, för om en vecka kommer vi vid den här tiden vara precis på väg att landa i Turkiet för vår två veckors allinclusive-resa.

1 kommentar :

  1. Härliga bilder! Verkligen :)

    Kolla in min blogg och lämna gärna en fråga, har nämligen frågestund http://abidaily.blogg.se/2012/june/fragestund-braa-1.html#comment
    Om du inte gillar såna här kommentarer ber jag om ursäkt

    SvaraRadera