torsdag 28 juni 2012

En glad nyhet!

Jag fick en jätte rolig nyhet nu i kväll! Maken berättade att läkaren från Medimar (en privatklinik) hade ringt idag. Viktor har ju haft skadat knä hela våren, så han har haft totalt idrottsförbud under ca 4 månaders tid. Han skadade sig på skolgymnastiken veckan före sportlovet och det tog så illa att senan i knät släppte från fästet (konstaterades på ultraljud) och efter feldiagnos på ÅHS (Ålands Hälso- och Sjukvård), så gick vi vidare till privatkliniken … och läkaren på Medimar förstod snabbt vad felet var och skickade remiss till UL. Efter att han se bilderna från ultraljudet, så sa han då att det likställdes med benbrott och det var totalt idrottsförbud i minst 3 månader, men kanske längre. Ingen skolgympa, ingen judo, ingen som helst träning … och helst skulle han ju undvika att använda benet alls. Ler med tungan ute Men gå, skulle han ju få göra. That’s it!
Läkaren sa att det förhoppningsvis skulle läka ihop av sig själv, men om inte, så kunde det bli aktuellt med operation. Fast han ville helst undvika det.
Det har nog varit en väldigt tung vår för Viktor. Från att ha tränat judo 2-3 gånger i veckan och dessutom deltagit väldigt aktivt i skolgymnastiken, så fick han plötsligt inte göra någon fysisk ansträngning alls. Inte fick han ju heller hoppa studsmatta hos kompisar och inte spela fotboll. Nej, ingenting alls fick han göra. Gråtande ansikte Det jobbigaste tror jag ändå var att missa en hel judosäsong … inga träningar, inga läger, inga tävlingar. Det var nog det värsta av allt. Han älskar ju judo och har nu tränat i 4 år och har på den tiden lyckats få grönt bälte. Nu missade han ju ALLT.

Hur som helst … nu var han på ett nytt ultraljud för några veckor sedan och idag ringde läkaren för att meddela status på knät … och det var mycket mer positivt än vad vi hade trott!
Tydligen hade senan läkt till 70-80 % och nu släppte läkaren på idrottsrestriktionerna en hel del. Nu skulle han få springa, spela fotboll, spela tennis och andra liknande sporter. Simma, får han också göra, men det gavs han tillåtelse till redan för några veckor sedan. Han får dock inte hoppa studsmatta och han får heller inte träna judo än. Ledsen
Ett nytt möte skulle bokas in i slutet av sommaren, så får vi se då hur knät ser ut. Förhoppningsvis har det ju då läkt ännu mer, så att han kommer kunna börja med judo igen. Vore ju hemskt tråkigt om han måste sluta med den sport som han ägnat så mycket tid till, den sport han älskar och som han faktiskt är rätt bra i. Det skulle nog kännas väldigt hårt.
Så vi hoppas ju verkligen att knät fortsätter att läka trots att han nu kommer belasta det mer. Det känns ju i alla fall mer positivt nu … och vi är jätte glada över att han fått släppa så mycket restriktioner. Fotboll Rullar runt på golvet och skrattar

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar