onsdag 23 maj 2012

Gulliga gamla tanter borde förbjudas! ;-)

Äntligen har ESC-veckan börjat! Jag bara ÄLSKAR Eurovision Song Contest och har så gjort ända sedan jag var liten. Finalen i ESC, är det bästa programmet på hela året, tycker jag. Då ska det laddas upp med chips, dip och läsk ... och så ska man bara njuta av hela spektaklet ... och tänka och tycka och göra sin egen rangordning. Helt underbart!

Jag kan ju dock tycka att det blivit alltför många länder med nu. Det var enklare (och bättre?) förr, när det bara var en enda final och när alla som ville fick vara med. Men hey ... jag är inte den som inte kan tänka om och anpassa mig. Tiderna förändras och Europa har ju förändrats otroligt mycket sedan jag var liten ... så det är väl rätt naturligt att även ESC förändras. Hellre att det växer (som det ju gjort) än att tävlingen hade försvunnit helt. DET hade ju varit fruktansvärt. Då tar jag hellre att det finns hur många Jugoslavländer som helst som röstar på varandra eller alla gamla Sovjet-länder som också blivit allt fler och som ger varandra sina röster. Huvudsaken är ju ändå att mitt favoritprogram inte försvinner. Dessutom har ju ledningen för ESC tagit kompisröstandet på allvar och gjort så gott de kunnat för att eliminera så mycket sådana möjligheter de bara har kunnat. Jag tycker de har gjort ett otroligt bra arbete med att få en fortsatt fantastisk show under dessa förändringar som varit ... och under de här åren när tävlingen vuxit sig till något alldeles gigantiskt.
Sen tycker jag inte att kompisröstandet har lett till några förfärliga vinnare. Den som vinner, har trots allt fått röster (höga sådana) från de allra flesta länder. Man kan inte vinna om man enbart får höga kompisröster. Man kanske kan komma högt upp i tabellen, men till vinst, räcker det inte ... inte med dagens regler åtminstone. Nästan alla år, så tycker jag att vinnaren har varit hyfsat väntad ... och oftast har det varit någon som jag själv haft med i topplistan. Grannrösterna kan räcka långt, men knappast hela vägen.

Hur som helst ... så var det ju då den första semifinalen igår och jag måste bara säga en sak ...

Det borde inte vara tillåtet för gulliga gamla tanter att delta i tävlingen!

Det är ju inte tillåtet för barn att vara med, så varför kunde det inte finnas en övre gullighetsgräns också? De här ryska gamla tanterna slår ju bara alla med häpnad med sin otroligt bedårande föreställning. Sååå söta! Så charmiga! Så glada och fantastiskt förtjusande. Man kan bara inte låta bli att formligen älska dessa supersöta babushkas.
De sjunger ju inte helt rent och inte är de unga och snygga ... men låten är ändå rätt okej ... och jösses, som de tar alla med storm. De utstrålar en sådan glädje och man känner sig så glad och lycklig när man ser deras show. Igår så gjorde de dessutom ett helt fantastiskt framträdande. Det kändes som om de riktigt sopade banan med allt motstånd. Det var deras kväll, helt klart.
För er som inte sett eller hört dessa gulliga ryskor, så lägger jag in en video:


Som ett stort Eurovision-fan, så vill jag verkligen inte att dessa gamla damer vinner. Det är en musiktävling och jag anser inte att detta är den bästa låten.  Dessutom så sjunger de inget vidare heller. Alla toner är liksom inte helt rena. De får vara hur gulliga de vill, men jag hoppas verkligen att de inte vinner! De är ju bara hur gulliga som helst. Jag älskar verkligen de här bedårande gummorna! Men vinna, vill jag inte att de ska göra.
Risken är ju dock rätt överhängande. De lyckades ju slå ut den stora Dima Bilan i den ryska finalen, så visst finns det vissa möjligheter för dem att kamma hem även denna seger.
Det känns lite orättvist, på något sätt ... för ingen av de andra deltagarna kan över huvud taget tävla mot dessa urgulliga tanter. De tävlar i en helt egen kategori ... en egen charm-kategori ... på samma sätt som djur och barn. Det känns rätt fubbigt.

För egen del, så håller jag ju mest på Loreen. Jag var inte särskilt förtjust i den låten när den vann Melodifestivalen, men ändå tror jag att den kan ha en hyfsad chans att vinna. Det känns som en riktig vinnarlåt, så jag hoppas verkligen på den. Så får vi se hur långt de gamla damerna räcker på lördag. Det blir åtminstone otroligt spännande att se.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar