lördag 22 september 2012

Skördefest, judoläger och nya stövlar

Jösses, vad det har blivit ruggigt nu. Fryser som bara den … särskilt på benen. Tror jag måste börja använda strumpbyxor snart, för jag är verkligen jätte frusen av mig. Det är så skönt nu att sitta med den varma datorn i knät. Dator

Den här helgen är det öppna gårdar rumt om på hela Åland, så då far alla runt som yra höns från gård till och gård och köper diverse hemproducerade föremål eller livsmedel … och så brukar det även finnas en massa olika aktiviteter.
I år hann vi med att besöka tre olika gårdar … två igår kväll och en idag. Idag var vi upp till Bolstaholm, vilket nog är den allra största av de öppna gårdarna … åtminstone om man ska se till besökarantal. Det är verkligen hur mycket folk som helst som far dit upp. Där är det ju så mycket olika aktiviteter … och den är väldigt bra anpassad för barn … så den gården är oerhört populär. Vi har nog varit dit nästan alla år sedan vi flyttade till Åland och varje år brukar det dessutom finnas något nytt.
Egentligen hade vi väl inte tänkt åka dit alls i år, men Amanda ville verkligen till just den gården, så då fick det bli den i alla fall. Ler med tungan ute
Viktor var ju inte alls med idag, för han är på judoläger den här helgen. De har det här på Idrottsgården, så det är nära och bra … och egentligen hade han tänkt komma hem för att sova. Men så var vi dit och kollade lite på dagens sista pass och då hade han ändrat sig och ville gärna stanna kvar över natten tillsammans med sina träningskompisar … så då fick det bli så. Cool Efter att resten av familjen ätit lördagsmiddagen på en pizzeria, så åkte vi förbi Idrottsgården med madrass, sängkläder och tandborste till Viktor, så att han skulle kunna stanna kvar där över natten. Så sa vi hejdå och åkte därifrån.
Så ikväll har vi bara ett barn hemma … men eftersom våra barn är så lugna för det mesta, så märker man egentligen inte så stor skillnad. Fast lite märks nog allt. Sen får vi återse sonen imorgon mitt på dagen någon gång.
Det är ju inte ofta som barnen sover borta, så klart att det känns lite ovant på ett sätt. Men jag antar att det ju kommer bli allt mer sådant så småningom, så det är väl lika bra att man börjar vänja sig. Ler med tungan ute

Till något helt annat … så köpte jag förresten ett par nya skinnstövlar idag. Mina gamla (hm … egentligen är de väl bara typ ett år gamla) … är det flera hål i på undersidan (i sulan), så jag blir ju helt dyngsur om det är blött ute. Dessutom lossnade en del av sulan igår, så då gick det knappt att gå med dem alls. Jag fixade dock det värsta med superlim, men ändå är de ju väldigt trasiga … och nötta framtill, är de också. Så nu fick det bli nya stövlar. Ler Jag är ju i väldigt stort behov av stövlar just nu också. Vi ska på bröllop nästa lördag och jag lär ju typ frysa halvt ihjäl om jag inte har några stövlar som skyddar och värmer benen en del. Så nu har jag något som är både bekvämt och snyggt, så det blir nog bra.

Nä, nu ska jag väl gå och socialisera med min dotter lite grann så här på lördagskvällen.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar