onsdag 12 september 2012

Nu har vi två judokas ...

Igår började Amanda på judo. Hon har ju inte hållit på med någon idrott sedan hon slutade med gymnastiken efter att hon hållit på i ett knappt år. Hon har prioriterat annat ... som att leka. ;-) Men nu tyckte vi väl det var dags för henne att försöka hitta någon idrott som hon kan trivas med ... och personligen, så tycker jag att judo är väldigt bra. Det är ingen tävlingsinriktad sport ... få krav och inte för mycket träningar. Man måste inte tävla om man inte vill och dessutom är det väldigt få tävlingstillfällen för oss som bor här på Åland eftersom vi inte har några egna tävlingar här. Judo här blir väldigt mycket vad man själv vill ... antingen gör man det endast för träningens skull ... och att det är kul ... eller så satsar man lite hårdare och är då med på tävlingar i Sverige och/eller Finland.
I år har de börjat med en ungdomsgrupp, vilket de inte haft tidigare (förut har det varit barn- eller barn-och ungdomsgrupper). Denna grupp är tänkt för ungdomar (13-17 år) och tävlingssatsande barn. Det är antagligen lite tuffare den dagen och där är Viktor med trots att han inte ens är 12 (han fyller snart, dock). Han har ju påbörjat sitt 5:e år nu som judoka och tog grönt bälte förra hösten. Sen hade han ju dock uppehåll nästan hela våren eftersom han var skadad i knät, men nu har han börjat igen ... äntligen ... och han älskar ju judo.
Hur som helst, så började nybörjargruppen igår och nu kände Amanda sig mogen att prova på den sporten, hon också ... så då följde jag med henne dit, så hon fick börja. Jag tror ju att judo skulle kunna passa henne väldigt bra. Hon är ju både stark, smidig och vig ... så om hon bara tränar upp lite snabbhet och explosivitet, så tror jag absolut att hon kan bli rätt duktig.
I alla fall, så tyckte hon det var jätte roligt och idag sa hon att hon längtade till nästa tisdag, för då är det ju judo igen. :-) Så nu hoppas jag att hon fortsätter med den positiva inställningen, för judo är en väldigt "föräldravänlig" sport. Lagom med träningar, få tävlingar och om man vill titta på så är aktiviteten inomhus. Dessutom bor vi jätte nära judolokalen, så för oss funkar det super! :-)

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar