tisdag 21 augusti 2012

Vardagsliv igen ... och ny bil ...

Så var det tillbaka till verkligheten igen. :p I morse började skolan igen efter sommarlovet, så nu är det återigen vardagsliv som gäller ... läxor, tidiga morgnar, hyfsat tidiga kvällar, träningar, snabba middagar och allt annat som hör skolterminerna till. På ett sätt kan jag tycka att det är rätt skönt också ... att allt går tillbaka till det normala. Jag gillar vardagsliv ... bara man ser till att göra lite utöver-saker också.
Igår var Viktor på sin första judoträning sedan februari. Han var till läkaren i förra veckan och blev ÄNTLIGEN friskförklarad från sin knäskada ... ett halvår efter att han fick den. Äntligen får han träna judo igen och det blev han givetvis riktigt glad över. Så nu hoppas jag verkligen att knät håller sig i skick, så han inte blir långvarigt skadad igen. Det var en jobbig vår, eftersom han hade totalt idrottsförbud under så många månader. Men nu är ordningen återställd. :-)
Båda barnen hade fått nya klasskamrater nu efter sommarlovet ... i Amandas klass började en spansk flicka och i Viktors klass började det två nya elever; en pojke och en flicka.
Redan första dagen fick de läxor och Amanda var så snäll att hon delade med sig av läxorna till mig. ;-) Jag fick nämligen äran att plasta in två av hennes böcker nu ikväll.

Nu blir det väl antagligen en rätt aktiv period den närmaste tiden ... med en massa föräldramöten och mängder av information att ta del av. Det blir ju så mycket för oss också, eftersom vi har barnen i olika skolor. Hoppas bara att inte så mycket av mötena och aktiviteterna krockar med varandra.

Amanda hade egentligen önskat sig en ny skolväska nu före hon började, men vi hittade ingen bra när vi kollade förra helgen. Därför bestämde vi att hon får köpa en i Sverige, dit vi tänkte åka nu i helgen. Vi har ju nämligen precis köpt en ny bil, så vi vill ju testa den lite grann.
I måndags hämtade maken ut bilen från bilhandlaren. En helt ny bil blev det den här gången ... en Peugeot 5008, Family. Det är en stooor bil ... en sådan där flexibel familjebil, där man kan sitta allt mellan 1 och 7 personer. Alla säten kan fällas ned, så man kan frakta rätt långa saker vid behov ... plus att vi ju kan ha med tre personer till i bilen och åka helt lagligt. Den här bilen lämpar sig väldigt bra för längre  resor, för det finns TV-skärmar framför barnens platser (i de främre stolsryggarna) och vi fick med en DVD-spelare ... så kan barnen kolla på film och lyssna på ljudet via trådlösa hörlurar. Jag kan ju säga att Amanda var riktigt tills sig över denna bil!

En sådan här bil är det, typ ...


Vår bil är ju nyare och är dessutom ett specialpaket, så vi har lite mer grejer än på denna. De negativa saker som han i filmen påpekar, finns inte på vår bil.
Jag gillar ju egentligen inte att köra bil ... och särskilt inte stora bilar ... men denna var nog lite av en kompromiss. Den känns nämligen inte så jätte stor, men ändå är den mycket större än vår gamla bil (som vi lämnade i inbyte). Den ser dessutom inte så stor ut. Den ser mer ut som en vanlig bil, men ändå får många plats i den, så den uppfyller helt klart våra krav. Jag tror nog att vi kommer trivas väldigt bra med denna. Får se nu i helgen hur det kommer kännas att åka med den. Än har jag ju bara testat den under vår provtur, men i helgen blir det mer.

1 kommentar :