onsdag 26 december 2012

En liten julredogörelse

Jag tänkte att jag skulle skriva ett snabbt inlägg nu innan vi sticker iväg. Vi åker ju till Gran Canaria tidigt i morgon bitti och tar färjan till Sverige som går vid 18.30 ikväll.
Vet inte om jag hinner uppdatera något här under resan, för det lär antagligen vara fullt upp hela dagarna. Vi åker ju dit för att fira makens 40-års dag och det kommer vara en del folk där ... makens föräldrar, men även hans moster med make och deras ena son med sin familj. Ja, vi kommer ju inte bo på samma ställe som mostern och de andra, så de kommer vi väl inte träffas alla dagar. Men svärföräldrarna bor på samma hotell som oss.
Det kommer nog i alla fall att bli en väldigt rolig resa. Först fyller mannen år på fredag och sen kommer vi ju även fira Nyårsafton där nere på måndag ... då även min svärfar fyller år.
Det här är första gången någonsin som jag reser utomlands på vintern, så det blir en annorlunda upplevelse. Har haft lite svårt att veta vad man ska packa. Men ... jag har nog ändå packat ned alldeles för mycket ... precis som vanligt. :p

Kanske jag skulle redogöra lite över julen också? Vi har nog haft en helt underbar jul ... och vi fick alla bra julklappar. Bäst minne, var nog egentligen när "Tomten" var på besök och gav Amanda ett kuvert medpengar i ... MYCKET pengar. När hon såg sedlarna och snabbt räknat hur mycket det var, så utbrast hon: "Jag är RIK!" och så började hon gråta av glädje. Faktiskt, så började tårarna rulla längs med kinderna. SÅ lycklig blev hon över pengarna. I presentväg, så tror jag annars att hennes favoritjulklapp var en Justin Bieber-docka ... och så en ny ... och rosa ... mobiltelefon. Det var dock ingen smartphone eftersom vi inte tycker hon har behov av det än. Vi tycker det räcker bra med kontantkort för henne fortfarande ... och det är hon helt okej med. Hon var ändå så glad över att det faktiskt finns spel på hennes nya mobil (till skillnad mot den gamla).
Viktors bästa julklapp var antagligen den nya mobilen ... hans första smartphone ... och nu fick han även ett abonnemang ... med Internet och allt. Han har bara haft kontantkort innan och absolut inget Internet ... men nu fick han alltihop. Det var ju den billigaste av Nokias smartphones ... en Nokia Lumia 610 ... men den tycker jag räcker gott och väl. Det var egentligen en julklapp som vi köpte från hans farmor och farfar (de hade skickat pengar) ... fast abonnemanget står vi för.
Ja, så fick ju jag också en så underbar julklapp ... en egen smartphone ... med Internet-och samtalspaket ... en likadan telefon som Viktor, fast en rosa (Viktors är blå). Jag tog dock ett annat abonnemang än honom eftersom jag redan hade ett mobilabonnemang som jag gjorde om. De flesta tycker kanske att detta inte är nåt märkvärdigt? Men jag har liksom aldrig haft nåt sånt här tidigare. Har bara kunnat ringa och sms:a med min mobil, men nu kan jag ju både kolla mail och Facebook, så detta är stort för MIG. Nu kanske jag slipper känna mig så utanför när jag ser vänner checka in på ställen från sina mobiler. Nu kan ju jag också checka in! :-) Dessutom kan jag ju nu enkelt skicka inlägg till bloggen via min mobil. Bra va'?

I övrigt, så har det blivit en massa god mat och mysig samvaro av den närmaste familjen ... och jag har fortfarande en massa ledighet kvar av mitt lååånga jullov.
Så sticker vi snart iväg utomlands. Ska bara packa ner det sista ... som jag precis kom på att jag glömt. Så uppdaterat jag när jag får tid.
Ha det så bra, alla!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar