lördag 15 december 2012

Testade rösten lite

Idag har det varit en något lugn dag, kan jag säga ... och det behövdes verkligen efter den här extremt arbetssamma veckan.
Min man jobbar ju den här helgen ... utskottsarbete med budgeten, som helst ska bli klart nu i helgen. Han vill ju liksom kunna gå på julledigt sen. Dessutom är han på stans julfest ikväll, så jag och barnen är ensamma hemma hela den här helgen i princip. Men vi hade ju planerat för det, så det är helt okej. Det känns ändå riktigt skönt för mig att bara ha en sådan här ordentlig slapparhelg.
Idag har jag mest bara gjort roliga ... och lugna saker. Nå ... jag dammsög ju också, förstås ... men det var inte så betungande. Vill ju ha lite lördagsfint, för då kan jag lättare slappna av.
Sen var jag iväg ut på stan en stund. Ensam, gick jag iväg, för Viktor satt vid datorn och Amanda var hos grannflickan. Men det var rätt trevligt att gå omkring och strosa på egen hand. Det var lite halt, dock, men annars så gillar jag den här snön. Det är ju bra julstämning. :-)
På vägen hem så gick jag förbi mataffären och köpte hem lite middag till mig och barnen. Sen fortsatte jag hemåt för att slappa lite till. ;-)

På eftermiddagen kände jag för att sjunga lite julsånger och testa min röst lite grann. Jag har ju varit hes en tid och är det egentligen fortfarande. Fast eftersom jag ändå inte varit så kanonhes, så tänkte jag att det kanske kunde funka i alla fall. Faktiskt, så klarade jag av att sjunga rätt hyfsat ... även om det kanske är dumt att anstränga rösten när den inte är helt i skick. Men det är inte helt enkelt att låta bli. Jag vill ju sjunga julsånger, ju. Fast just nu känns det inte alls bra i halsen. Harklar mig och hostar om vart annat ... och ont gör det ... så antagligen överansträngde jag mig en del. Men, men ...

Jag spelade dessutom in på film när jag sjöng ... mest för att testa vår kamera ... men också för att höra hur jag låter nu för tiden ... och för att höra hur pass mycket min heshet slår igenom.
Så här blev i alla fall resultatet:


Den här låten sjöng jag solo vid min första julavslutning på gymnasiet (har jag för mig). Någon hade fått höra att jag kunde sjunga och då fick jag förfrågan om jag ville sjunga någon låt ... och fick sen välja fritt vilken jag skulle ta. Jag valde då den här eftersom jag tycker den är så fin ... och lite modernare än de vanliga, mer traditionella julsångerna. DÅ var den ju rätt modern. Nu kanske den inte är det längre. ;-)
Jag var nog väldigt nervös när jag skulle framför den här sången. Inte för själva sjungandet. Sången kände jag att jag behärskade rätt bra. Men däremot så hade jag ju ingen pianist, så jag var tvungen att själv spela piano till min sång. DET kände jag mig verkligen supernervös över. Pianospel är ju liksom inte min starka sida. Fast jag klarade väl ändå av det utan smärre misstag. I början gick det väl rätt knackigt, men när jag kommit in i första refrängen, så släppte det och jag klarade av att slutföra låten på ett så pass bra sätt att jag kunde känna mig nöjd efteråt.

Fast just på den här videoinspelningen, så är ju inte min röst i topp-skick. Det hörs kanske inte så mycket? Men jag ÄR faktiskt hes. Jag klarade dock av att ta de högsta tonerna, vilket förvånade mig en del ... fast inte är rösten normal. Det känner jag. Framförallt så känns det ju nu efteråt. Men nu ska jag nog vara tyst för resten av kvällen, så rösten får vila.





Inga kommentarer :

Skicka en kommentar