söndag 19 maj 2013

Min duktiga flicka!

I fredags så filmade jag Amanda när hon sjöng. Hon hade på en karaoke-app på sin surfplatta och så sjöng hon till musiken som spelades.
Låten hon sjunger är "Love you like a lovesong" ... tror jag ...? Det är inte riktigt min typ av musiksmak, så jag har inte full koll. Jag tycker ju dock att hon gör det rätt bra ... särskilt med tanke på att hon bara är 10 år och att hon inte läst Engelska ens 1 år än.
Amanda älskar ju att sjunga och jag känner väldigt mycket igen mig själv i hennes betéende. Jag satt ofta för mig själv och tränade på låtar ... och sjöng dem om och om och om igen. Jag har inte berättat något om det för Amanda, men ändå gör hon själv exakt likadant. Konstigt, egentligen ...
Hon brås nog i alla fall en del på mig vad gäller musiken. Hon älskar musik och hon älskar att sjunga ... precis som sin mor.
Vi har dock väldigt olika genrer. Jag passar nog bättre till mer sirliga sånger och till musikallåtar, medan Amanda är riktigt bra på sådana här mer moderna låtar ... och lite mer soul-aktiga. Sådana låtar har jag väldigt svårt för och egentligen är jag inte alls förtjust i att lyssna på dem heller. Men Amanda lyssnar jag ju såklart gärna på. Jag är ju väldigt stolt över henne och tycker nog att hon borde se till att ge uttryck för sin röst. Men tyvärr lider hon av en fruktansvärd scenskräck, så hon vågar inte sjunga inför publik. :-( Inte annat än när de sjunger tillsammans hela klassen ... vid skolavslutningar och dylikt. Men om hon bara lär sig att hantera den där scenskräcken, så tror jag att hon absolut skulle kunna bli någonting.
Hon har ju aldrig ens fått någon skolning i sång ... till skillnad från mig, som tagit sånglektioner i många år ... så jag tycker nog att hennes prestation är väldigt bra.



1 kommentar :

  1. Oj, förstår om du är stolt, detta gav mig gåshud! Riktigt bra!

    SvaraRadera