måndag 5 december 2016

Lucka nr 5

När jag växte upp så lyssnade jag sällan på ny musik (annat än Melodifestivalen, då 😉). Jag var verkligen inget fan av 80-talsmusik och inte lyssnade jag mycket på musik från det tidiga 90-talet.
Nej, jag gillade 60-talsmusik och så förstås ABBA. Jag gillade musik som var melodisk och som jag kunde sjunga med i och det var verkligen få moderna låtar som jag faktiskt gillade ... fram till 1999.
Jag kommer så väl ihåg när jag satt i bilen med pappa en dag och så spelades en rätt ny låt upp på radion. Jag visste inte då vem som sjöng, men jag minns att jag tänkte "WOW, VAD är det här för låt och VEM sjunger?" Det var en modern låt som jag verkligen älskade från första början. Låten som jag då hörde visade sig vara "Sometimes" och sångerskan hette Britney Spears och den låten lägger jag nu in som dagens lucka.
Det var från den stunden jag upptäckte att den moderna musiken höll på att förändras. Det kom allt fler låtar som jag älskade, framförallt med Britney Spears och med Boyzone. Det var inte bara äldre musik som gällde längre för mig. Nej, jag kunde hänga med i den nyare musiken och det fanns till och med nya låtar som jag kunde sjunga med i ... som passade min röst. 😯 Det fanns plötsligt annat att lyssna på än ABBA!


Inga kommentarer :

Skicka en kommentar