onsdag 26 juni 2013

Älskar denna värme!

Till skillnad från många andra med MS, så blir jag inte alls sämre i värmen. Snarare tvärtom, faktiskt. Jag blir mycket mindre stel när det är varmt och blir verkligen inte alls negativt påverkad.
I MS-grupperna på Facebook, så pratas det om kylvästar, kylkepsar, kylscarfar och AC-anläggningar för fullt. Men själv har jag inget att tillföra till sådana diskussioner eftersom jag formligen ÄLSKAR denna sommarvärme som nu kommit! ÄNTLIGEN slipper jag frysa! Jag är ju så hemskt frusen av mig i vanliga fall. Får gå omkring i koftor och tjocka tröjor för jämnan, typ. Jag är den första att klä på mig när hösten kommer och den sista att klä av mig när det blir sommar. Jag FRYSER ju! Därför tycker jag att det är så fruktansvärt underbart när vi får en sådan här riktig sommarvärme. En värme, då till och med jag kan gå omkring i linne och korta kjolar eller tunna klänningar. En värme, då jag kan gå omkring sommarklädd utan att behöva frysa.
Älskar! Älskar! Älskar!
Jag blev så glad över den här värmen idag så att jag genast tog hem en ny app ... en väderapp ... där man kan skryta över sitt härliga sommarväder. ;-)

Tog den här bilden med appen nu i kväll
 
Annars är det ju väldigt vanligt att folk beklagar sig så fort det blir lite varmare än "normalt". Troligtvis är det samma människor som innan har beklagat sig över kylan på vintern.
Men jag klagar då rakt inte på sommarvärmen. Det gör jag inte nu och det kommer jag heller inte göra om så detta fortsätter i två månader till (vilket vore högst osannolikt). Det är ju under en så extremt kort period som vi kan få möjlighet till en sådan här värme i dessa breddgrader, så då känns det inte helt rätt att klaga över den.
Visst ... det kanske inte är helt behagligt med 28-30 graders värme i vardagsrummet, men det finns  ju faktiskt fläktar att köpa. I kombination med öppna fönster i båda ändor av lägenheten, så hjälper det faktiskt riktigt bra.
Nu, när vi äntligen fått sommar ... och riktig sommarvärme ... så tänker jag INTE gnälla över den. Jag ÄLSKAR verkligen sommar ... OCH värme!
Det jobbigaste med denna sommarvärme är nog mest att jag inte får njuta av den tillräckligt eftersom jag tyvärr jobbar fortfarande. Är 2,5 vecka kvar till jag går på semester, så jag hoppas verkligen att värmen kommer hålla i sig. Jag vill ju också njuta!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar