måndag 12 november 2012

Slipper äntligen nattstrumpor!

Jag har varit hemskt frusen den senaste tiden ... så frusen att jag flera nätter har fått lägga mig med strumpor på fötterna. Det har väl visserligen hänt någon gång tidigare också, men då har jag ALLTID vaknat på natten och haft det supervarmt ... så då har jag omedelbart fått ta av mig dem. Fast den här senaste veckan, så har jag frusit så pass mycket att jag vid två tillfällen kunnat behålla strumporna på hela natten. Ena natten vaknade jag till ... så, som jag alltid brukar göra ... och då kände jag mig fortfarande riktigt genomfrusen. Tror aldrig att jag tidigare frusit så mycket efter att jag sovit flera timmar med strumpor på fötterna ... åtminstone inte i friskt tillstånd. ;-) Även om jag ju är rätt frusen av mig i vanliga fall, så brukar det ändå räcka bra med pyjamas. Men nu kändes inte det tillräckligt. Det var ju så himla kallt!
Till skillnad från många andra, så har jag verkligen jätte svårt att sova när det är för kallt. Först tar det tid att somna och sen när jag väl somnat, så vaknar jag typ hela tiden. Andra som jag pratat med, säger att de vill ha svalt när de ska sova ... 18-20 grader, har jag hört. Men själv så vill jag ha varmt. Hellre för varmt än för kallt. Annars ligger jag bara där och huttrar och känner mig kall riktigt in i märgen och kan absolut inte få någon ordentlig ro.

Men så kom jag på en bra idé. Jag kom på att vi ju faktiskt har två duntäcken undanstoppade. Så då tänkte jag att det kanske var läge att byta ut våra allround-täcken till de här tjockare täckena. Kanske skulle jag då slippa ha på mig strumpor på nätterna? Troligtvis!
Så i lördags gjorde jag slag i sak och tog med mig Viktor upp på vinden för att hämta ner säcken med duntäcken. Så bäddade jag rent i sängen och gjorde samtidigt en täcke-växling. Sen blev det upp till bevis ...
Jag måste ju säga att det verkligen var otroligt skönt att lägga sig sen på kvällen. Det var så varmt och skönt under det där tjocka täcket ... och jag frös inget alls på hela natten. Sååå skönt!

Sen blev det söndag ... och därmed Fars dag ... så då gick vi upp hyfsat tidigt för att fira maken med presenter och frukost. Barnens pappa är ju så morgonpigg, så för att vi skulle hinna uppvakta honom innan han själv gick upp, så var vi ju tvungna att gå upp tidigare än vad vi annars kanske skulle ha gjort på en söndagsmorgon. Men jag tänkte att jag kunde gå och lägga mig en stund igen sen efter frukosten. Det var ju söndag och vi hade inget direkt inplanerat.
Sagt och gjort ... efter att frukosten var avdukad, så gick jag tillbaka till mitt varma, gosiga duntäcke igen.
Det dröjde sen inte länge förrän Amanda kom in och kollade vad jag gjorde. Då frågade jag om hon ville komma och lägga sig hos mig en stund. Det gjorde hon så gärna och kröp ner hos mig under duntäcket. Sen tog det inte lång stund förrän vi båda hade somnat. :-) Tydligen tyckte Amanda också att det nya täcket var skönt ... varmt och skönt ... och så var det väl lite gosigt att få ligga hos mamma för en gångs skull också. ;-) Jag vill gärna inte att hon ligger hos mig på nätterna eftersom jag brukar få så hemskt ont i ryggen när hon ligger där. Men en kort stund så där på förmiddagen funkar nog rätt bra. Så då låg vi där och tog en förmiddagslur, båda två ... och det var riktigt, riktigt mysigt.
Amanda måste nog ha varit rätt trött också, för hon somnade riktigt djupt och sov en lång stund. Jag gick nog upp en timme före henne, tror jag. Funderade lite på om jag skulle väcka henne, men jag ville inte störa när hon sov så skönt. Tack och lov, så funkade det ändå bra för henne att somna sen på kvällen.
Så sa hon att hon också skulle vilja ha ett sånt där skönt täcke, så tydligen är det fler än jag som gillar att sova varmt. :-D

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar