tisdag 26 november 2013

Julmys fint!

Nu har vi det  fint hemma. Riktigt julmys fint!
Jag vet att det egentligen är i tidigaste laget, men jag upptäckte att det inte fanns någon annan tid än nu den senaste helgen för att fixa hemmet inför julen. Jag jobbar ju liksom på vardagarna och så har barnen en massa aktiviteter alla kvällar, så att julfixa på vardagarna fanns varken tid, ork eller möjlighet till.
Det är ju Lilla jul redan på lördag (och sedan 1:a Advent på söndag), så innan dess brukar jag alltid ha velat julstäda klart och tagit fram det mesta pyntet. Därför blev det bestämt att vi skulle gör allt sådant under den senaste helgen.
Eftersom jag brukar vilja göra en lite mer omfattande städning då, så vill jag gärna att hela familjen hjälps åt. Det går liksom lite fortare då ... och så blir jag lite mindre gnällig än vad jag hade blivit om jag fått göra allt själv. ;-)

Hur som helst, så satte vi igång med städningen direkt efter frukosten på lördags förmiddag och sedan höll vi på precis hela dagen. Mycket plockande, blev det. Mycket dammande, blev det. Mycket sorterande, blev det. Och när kvällen kom så hade vi det så fint och välstädat. Mer städat än på länge ... och det kändes sååå himla skönt. Då kunde man verkligen koppla av och njuta av den resterande delen av kvällen.
Vi hann dock inte julpynta något på lördagen. Men på söndagen tog jag hjälp av barnen med att plocka ner julkartongerna från vinden och så kunde vi sätta igång med pyntandet.
Det var väl främst Amanda som pyntade, dock, men hon är ju så duktig på sådant ... att pynta och dekorera. Själv strök jag julgardinerna under tiden och Viktor hjälpte mig att hänga upp dem.
Jag strök även lite juldukar, som  jag sedan placerade ut på lite olika ställen.

Under tiden som vi pysslade runt med sådant där julfix, så hade vi på julmusik. Riktigt mysigt och stämningsfullt, var det och det blev så vackert. Jag ÄLSKAR verkligen den här tiden på året. Det blir så ljust och glatt och stämningsfullt.
Vi satte ju även upp adventsstjärnor i fönstren och precis när jag var på väg ut ur barnens rum efter att jag hängt upp en stjärna där, så vände jag mig om och tittade mot fönstret och då såg jag att stora snöflingor föll utanför fönstret. TALA om tajming! Mitt i allt julpyssel, liksom! Nu blev ju inte snöfallet särskilt långvarigt, dock, men ändå kändes det just då helt perfekt. WOW! kändes det just i den stunden och en enorm lycka spred sig inombords.


Mot slutet av dagen så pyntade Amanda vår Lillajulgran (ska vara ett sammansatt ord, så det är inte felstavat ;-) ) och då blev det verkligen riktigt stämningsfullt.
Fast julstjärnorna har vi inte haft tända än. De tänder vi nog först till helgen. Men de hänger i alla fall uppe i fönstren helt förberedda inför vad som komma skall.

1 kommentar :

  1. Jag är inte så mycket för julpynt och sånt men på söndag tänder jag en julstjärna, en elljusstake och det försa adventsljuset :-)

    SvaraRadera