måndag 14 oktober 2013

Testar att videoblogga

Jag tänkte testa att göra ett videoinlägg. Fick idén från en Facebookgrupp som jag är med i. Jag filmade med vår kamera, men batterierna tog slut hela tiden, så därför blev den inte den sammanhängande video som jag hade tänkt ... eller hoppats på ... och sista snutten fick jag filma med mobilen.
Eftersom det blev filmat sådär i etapper, så blev det antagligen onödigt många upprepningar.
Långt, blev det också. Superlångt! Jag hade ingen direkt förutbestämd plan heller, utan tänkte att jag bara skulle prata på rätt ut i luften. Jag skulle väl hålla mig till det ämne jag valde, men annars hade jag inte mycket mer tanke bakom. Jag tänkte mer att: "Det får bli som det blir" ... och så blev det väl också. ;-)
Helt planlöst Åsa-babbel ...

Trots att nu filmklippet blev så väldigt långt, så kom jag ändå på i efterhand att det var massor av mer saker som jag hade velat säga. Jag glömde ju hur mycket som helst och tänkte att jag borde ha ersatt en del upprepningar med annat. Men det är inte helt lätt när man bara kör på utan manus och ingen taktik. Jag ville egentligen mest bara testa och se hur det kunde bli. Jag har ju liksom alltid sagt att jag inte är nåt vidare på att prata. Skriva, är jag rätt bra på, men att prata är betydligt svårare. Jag brukar inte komma på nåt att säga, utan behöver få den där betänketiden som man får när man skriver. Men nu tänkte jag ändå att jag skulle ge det ett försök.
Planlöst babbel, är ju egentligen inte min grej. Eller ... jo ... i verkliga livet, så sysslar jag ju med sådant hela dagarna. Jag älskar att prata och babblar oftast alltför mycket. Men planlöst babbel i monologform, med en kamera framför mig ... det är ju inte riktigt min grej. Har alltid tänkt att jag inte skulle klara av något sådant alls ... att det skulle låta jätte illa, enformigt och tyst ... men nu efteråt, så tycker jag ändå att det gick bättre än väntat.
Klart att filmen kanske är lite tråkig och enformig bitvis, men ändå flöt det på bättre än vad jag hade trott. Jag hade, som sagt, inget manus. Inte hade jag heller någon som intervjuade mig. Nej, allt kom jag på under tiden som jag pratade. Så därför tycker jag att det gick klart bättre än förväntat.

I alla fall ... här kommer filmklippet ...




Inga kommentarer :

Skicka en kommentar