onsdag 20 juni 2018

Semester!

Nu har jag semester! Yeay! :-) Ovanligt tidig semester i år, men det blev så och just nu känns det verkligen riktigt skönt. Det har varit några väldigt tunga och intensiva år på jobbet i och med att min kollega varit borta väldigt mycket. Först var hon alterneringsledig under ett halvår och sedan blev hon sjukskriven kort därefter ... en sjukskrivning som blev rätt långvarig. Precis innan hennes sjukskrivning så hade vi fått ta över en del jobb från vår filial i Sverige och jag hade egentligen inte hunnit sätta mig in i allt särskilt mycket då, så det blev mycket till att "hitta på" för mig och fick lösa saker allt eftersom. Helt plötsligt fick jag börja ta väldigt stort ansvar över ett jobb som egentligen inte var mitt (jag var ju egentligen bara back-up). Jag fick skapa vårt eget arbetssätt och lära mig allt eftersom. Ingen annan visste ju hur jag skulle göra eftersom kollegan på svenska sidan inte längre fanns kvar, så jag fick försöka tolka gamla instruktioner och sedan skapa mina egna. Samtidigt var jag tvungen att ensam ratta den finska sidan eftersom ingen annan än jag kunde det jobbet. Det var egentligen mer jobb än vad jag mäktade med, men samtidigt otroligt roligt! Jag kände att jag verkligen älskade den typen av jobb och blev egentligen inte särskilt ledsen när vi senare skulle få ta över ännu fler uppgifter vilket ju innebar att man behövde vara två personer för att hinna med.
Det var roligt, men eftersom min kollega var sjuk länge och sedan hade mycket semester att ta ut, så blev jag väldigt mycket ensam. På en person var det i princip omöjligt att hinna med. Vi kom så oerhört långt efter med allt och det kändes inte roligt alls.
MEN ... efter att ha legat efter nästan konstant nu i två års tid, så kunde vi nu i vår ÄNTLIGEN känna att vi var i kapp! :-) När jag i år gick på semester så kunde jag för en gångs skull känna mig lugn. Det fanns inga mängder av jobb liggandes och det fanns någon på jobbet som kunde hålla allt flytande under min semester. Vi hade dessutom hunnit få en massa instruktioner skrivna gällande de nya uppgifterna, så nu kändes allt riktigt bra!
I år var det bara glädje med att gå på semester. Så har jag nog inte känt alls de senaste två åren.

Så ... nu är jag då ledig. I helgen är det Midsommar och vi ska, som vanligt, fira med våra vänner ute på Järsö. Det brukar bli riktigt trevligt.
Sedan åker vi iväg till Estland på natten mot måndag. Vi köpte en husvagn förra året, så vi tar den med oss. Vi kommer dock bara ha ett av barnen med. Viktor ska jobba den sista veckan vi ska vara borta, så därför stannar han hemma. Hans farmor och farfar kommer och bor med honom under de veckorna. Känns lite tryggare än att lämna en 17-åring ensam hemma.
Vi andra kommer vara borta i nästan 3 veckor. Först Estland, sedan Lettland och därefter Sverige. Så det blir nog kul ... och väldigt skönt att komma bort.

Nu tänkte jag passa på att spela lite Sims4 en stund medan jag är ensam hemma ;-) och så för att få in en bild här också, så lägger jag upp reklamen jag var med i tidigare i vår. Var lite roligt att klä ut sig så, fast det känns ju lite märkligt också eftersom vi inte har börjat repa teatern än. Har bara övat på sångerna och så gått igenom hela manuset vid ett tillfälle. Men i augusti drar det igång på riktigt. Ska bli såå kul! Och spännande!


Inga kommentarer :

Skicka en kommentar