onsdag 4 september 2013

Kräftskiva

I helgen som var nu senast, så var vi i Helsingfors. Maken skulle springa Helsinki midnight run på lördagkvällen, så då ville jag och barnen vara där och heja på honom.
Vi hade även planerat in att ha den årliga kräftskivan tillsammans med svärföräldrarna.
Eftersom maken deltog i ett möte i Pargas i mitten av veckan och därmed åkte direkt ner till Helsinfors därifrån, så var jag och barnen tvungna att åka över till Helsingfors på egen hand. Det var faktiskt första gången någonsin som jag reste ensam med barnen. Amanda var väl lite orolig över hur vi skulle klara oss utan pappa ;-), men det gick nog riktigt bra. Jag drog resväskan till hamnen och Viktor bar den tunga kylväskan med alla kräftor i. I år hade vi ju köpt med oss Åländska kräftor till kräftskivan. MUMS!

Det var väl lite si så där med vädret sen i Helsingfors, men när makens lopp var, så regnade det i alla fall inte. Däremot regnade det en hel del på söndagen.
Fast vi hade ju kräftskivan inne i lägenheten, så därför var vi ju inte särskilt väderberoende.
Svärmor och Amanda hade även lagat en jätte god Västerbottenpaj, som vi åt före kräftorna. 
Kräftorna var ju sedan fantastiskt goda, så de åt vi alltför fort upp. 
Vi blev sedan även serverade en god efterrätt ... en Irish coffee tårta, som svärmor hade gjort. Riktigt god, även den.

Sedan gick vi upp riktigt tidigt på måndag morgon, för att bege oss upp mot Åbo och ta morgonfärjan därifrån. Barnen hade fått ta ledigt från skolan, så att vi skulle hinna med allt i Helsinfors.

Det var nog en trevlig helg i alla fall, men nu lär det nog vara slutrest på ett tag. Har blivit väldigt många småresor den senaste tiden, så barnen har nog lite börjat ledsna. Borta bra men hemma bäst, som man säger.

1 kommentar :

  1. Hejsan! Kika gärna in på min skönhetsblogg för lite skönhetstips, inspiration, mode,hår, hud, smink, naglar, osv!! Glöm ej att slänga in en kommentar :) XOXO/ J

    SvaraRadera