fredag 16 augusti 2013

Back to reality

Så var det tillbaka till vardagen igen ... till vardagen och till verkligenheten ... tidiga morgnar, hastiga middagar och allför korta nätter. Med andra ord ... min semester är slut.
Ja, helt tillbaka till vardagslunken är vi ju inte än. Barnen börjar inte skolan förrän på måndag och maken börjar sitt jobb med lite mer successiv upptrappning, men för egen del så är det fullt arbete nu.

Jag hoppas ju nu att min aktivitet här på bloggen kommer att öka nu när allt återgår till det normala igen. Jag har ju liksom tagit en rejäl semester den här sommaren. Har ju till och med tagit semester från Internet och det är nog högst anmärkningsvärt.
Visst ... jag har ju haft Internet på mobilen, men där bli man ju inte lika låst som när man sitter vid datorn. Så den här sommaren har jag tagit en helt annan paus än vad jag i normala fall brukar göra och antagligen har den pausen varit minst sagt välbehövlig.

Den här sommaren har jag istället ägnat mig åt helt andra aktiviteter ... som familjeliv, hälsa och välmående. Ja, så har det ju förstås blivit lite nöjen också, men det brukar vi ju alltid hinna med under somrarna. ;-)
För första sommaren på flera år, så har jag lyckats med att inte gå upp i vikt under semestern. Jag har istället klarat av att behålla den nedåtgående viktkurvan, vilket känns oerhört bra.
Jag har försökt att äta så bra som möjligt även när vi varit bortresta eller när vi ätit ute på snabbmatsställen och dessutom har jag börjat motionera så smått. Har promenerat en hel del och så har jag börjat träna mer regelbundet hemma framför TV:n. Jag har ju en Wii-konsoll som jag har flera motionsspel till, bland annat Zumba ... så nu har jag kört den där zumban en hel del, faktiskt. Det är faktiskt riktigt roligt och nu, när jag kört det så många gånger, så tycker jag att det blivit mycket enklare. I början kändes det verkligen riktigt supersvårt och jobbigt, men nu känns det mestadels kul och inte alls särskilt svårt. Nå ... inte så svårt som jag tyckte förut, åtminstone. Så jag hoppas att jag orkar fortsätta med detta även nu efter att jag är tillbaka på jobbet igen.

Den här sommaren har jag även spenderat en del tid med att fundera. Dagen före jag gick på semester, så fick jag nämligen en sak att ta ställning till ... en sådan där livsfundering ... ett slags vägskäl, kan man säga. Jag vill inte gå in på exakt vad saken gällde, men det var i alla fall inte något helt enkelt beslut. Fast efter många timmars jobbiga velanden fram och tillbaka, så valde jag att i nuläget skjuta upp saken. Det kan ha varit en ordentlig chansning, men jag klarade inte av den förändringen ... inte än ... inte i år. Så därför skjöt jag det på framtiden. Kanske var det dumt? Men i nuläget kändes mitt beslut som det mest kloka. Det kommer förhoppningsvis nya tåg.

Nu börjar, som sagt, höstterminen och veckorna blir fulla av en massa vardagspussel. Kul på ett sätt. Jobbigt, på ett annat. Fast jag ska försöka göra det bästa av min tid ... och av min fritid. Ska försöka uppdatera bloggen mer frekvent och jag har även tänkt börja skriva på något helt annat. Får se hur det går med det. ;-) Men jag ska försöka ta tag i mitt skrivande nu i alla fall.
Fast först ska jag se till att få klart mitt backjobb på slutuppgiften i Webdesign. Det är deadline på måndag, så den här helgen kommer jag därför syssla med det. Men efter att det är klart kan jag sedan lägga ner mer tid åt annat skrivande.




Inga kommentarer :

Skicka en kommentar