onsdag 17 november 2010

Om man blir vad man äter ...


... så kommer jag väl snart förvandlas till en sur ingefära. Har druckit så mycket hett vatten med detta i under de senaste dagarna ... i hopp om att bli bra i min hals. Ja ... kanske man blir lite söt också, med tanke på all honung jag tillsatt i alla mina koppar också.
http://3.bp.blogspot.com/_S6qm1u8Xfoc/SWjlcsrOq-I/AAAAAAAAADQ/ivilJleTkmE/s320/lemon_ginger.jpg
Bild från google
Det är ju dock gott ... till skillnad från det andra äckliga som jag stoppade i mig igår kväll. Inte vet jag egentligen om det hade någon verkan heller. Är ju liksom hes fortfarande ... kanske något bättre ... fast inte tillräckligt för att jag ska riskera att anstränga rösten mer än nödvändigt. Därför kommer jag inte ta nåt mer äckligt i hopp om att få tillbaka min röst. Nej, från och med nu, så blir det bara goda saker ... som vatten med ingefära, citron och honung eller mjölk med honung och goda kryddor. Inga mer äckliga "mirakel-kurer"!

Jag känner dock att jag börjar få lite panik nu ... mer än tidigare ... så nu har jag bestämt mig för att vara väldigt strikt. Jag ska vara tyst så långt som det är möjligt, för det är nog det allra viktigaste, tror jag. Får ha ett block och penna nära mig när jag är på jobbet, så jag kan meddela folk om att jag inte pratar. Där är det nämligen svårast att vara tyst. Vill ju inte verka otrevlig, liksom ... och folk pratar ju med mig trots att jag sagt att jag inte vill prata. Antagligen så fattar de inte riktigt. Det är ju inte så att jag tappat rösten. Jag KAN prata. Men jag är ju hemskt hes ... och när jag sökt på nätet om hur man ska göra för att snabbt bli bra igen, så står det PRATA INTE! Halsen blir ju mer ansträngd när man använder den ... så nu MÅSTE jag bli bra igen.
Anledningen till att jag måste bli bra fort, är ju för den där konserten jag ska vara med på. Annars hade det inte spelat så stor roll, men nu känns det som om jag har väldigt bråttom. Därför måste jag verkligen anstränga mig lite extra den här gången ... och jag antar att jag måste få mina kollegor att förstå det. Får väl skriva ner det på ett papper eller skicka ett mail till dem.

Idag var jag faktiskt på en extrainsatt sångövning, trots att jag inte kan sjunga. Jag gick tidigare från jobbet för att kunna vara med. Men sjöng .. det gjorde jag inte. Det FICK jag inte ens göra, sa vår sånglärare. Jag skulle vara tyst och följa med i noterna istället ... och så sjöng sångläraren mina partier. Jag kände dock att det var väldigt nödvändigt för mig att vara med ... särskilt med tanke på att jag inte kan sjunga just nu. Jag har ju svårare att träna in sången nu, eftersom jag inte kan använda rösten. Så det känns välbehövligt att få komma på extra övningar, så jag får höra sången ordentligt ... kolla in texten och höra samspelet med de andra. Idag var det ju bara en sång, som vi tränade på ... den sång som vi ska framföra själva i vår grupp. Det är en sång ifrån Musikalen Martin Guerre och det är många olika roller, som vi turas om att sjunga. Jag tror det kan bli riktigt bra om vi får till det. Första gången jag hörde den, så tyckte jag den lär riktigt rörig ... och tänkte "HUR ska vi kunna lära oss den?" Men nu känner jag inte alls så. Jag tror det kan bli riktigt, riktigt bra, faktiskt ... om bara min röst kommer tillbaka ... och låten är faktiskt väldigt fin ... och inte tycker jag den är så krånglig nu heller. Så det kan nog funka. Önskar bara att rösten kom tillbaka snart ... så att jag också kan öva ... på RIKTIGT. Det var ju inte särskilt kul idag ... att bara titta i noterna och lyssna på de andra. Jag vill ju också sjunga! Men, men ... om jag nu är mer strikt än innan, så kanske jag snart blir bra igen.



http://www.pontelandstmary.org.uk/singing.gif

Anna (min sånglärare) rådde mig i alla fall till att vila rösten, dricka varmt honungsvatten och att SOVA. Tydligen är sömn väldigt bra för rösten, så det är nästa knep som jag har tänkt ta till. Jag har ju sovit lite för lite den senaste tiden ... mindre än vanligt, till och med ... så nu blir det till att lägga sig tidigare på kvällarna. Jag gör verkligen allt jag bara kan så att jag snart blir bra igen. Vill så, så oändligt mycket få tillbaka min röst igen!
I morgon är det sångövning igen ... så då blir det väl återigen till att lyssna på när de andra sjunger. Men det kan ju vara kul det också ... även om jag såklart föredrar att sjunga själv. Men nu är det som det är ... och jag vill verkligen bli bra igen, så då får jag lov att hålla tyst.
Nu ska jag strax ta mig ytterligare en kopp varmt att dricka.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar